Ana Bobircă a demisionat din Consiliul SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 18 mai 2020

Ana Bobircă a demisionat din Consiliul SIF Oltenia

Ana Barbara Bobircă s-a retras din board-ul SIF Oltenia (SIF5), domnia sa înaintându-şi demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie al SIF-ului, începând cu data de 15 mai, se arată într-un comunicat al societăţii remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La începutul acestei luni, Rada Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, a demisionat din Consiliul SIF Oltenia, după evenimentele din data de 28 aprilie, când la Craiova au avut loc două adunări ale acţionarilor, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF-ului, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea a patru administratori ai SIF5 în frunte cu Tudor Ciurezu), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Atunci, la adunarea acţionarilor SIF Oltenia, ce a avut loc în sediul societăţii şi care a fost prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,095%, au fost aprobate toate punctele propuse iniţial de conducerea societăţii.

În schimb, în cazul celeilalte adunări, ce s-a desfăşurat în afara clădirii SIF-ului din Craiova, ce a fost condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu, şi la care au participat reprezentanţii SIF1 & 4, Certinvest şi a unor fonduri de investiţii, au fost respinse toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi.

În plus, în cazul acestei adunări, ce a avut un cvorum a fost de 30,5409%, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

În plus, s-a votat încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu, din poziţia de director general al SIF-ului.

În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat de la tranzacţionare acţiunile SIF5 începând cu data de 29 aprilie. Din 11 mai supraveghetorul pieţei a ridicat măsura, având în vedere o serie de elemente între care faptul că acţionarii au fost informaţi cu privire la ambele hotărâri ale adunărilor generale, ce au fost publicate pe site-ul BVB, sau că instanţele de judecată au competenţă exclusivă în ceea ce priveşte stabilirea legalităţii hotărârilor AGO.

Alte elemente ce au stat la baza ASF ţin de faptul că părţile implicate s-au adresat instanţelor de judecată competente, şi au solicitat suspendarea/anularea hotărârilor în cauză.

De asemenea, supraveghetorului pieţei a arătat că la nivelul ASF este în desfăşurare o investigaţie cu privire la convocarea, organizarea şi desfăşurarea AGA, raportat la prevederile legale incidente în materie, iar eventualele măsuri de autoritatea ce pot fi dispuse la finalizarea investigaţiei urmează să fie aduse la cunoştinţa acţionarilor SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. saraca, e greu sa ai principii. nu dormi noptile de grija actionarilor. d-na si hanga au principii. luna aprilie nu aveau, acum au. oameni cu principii, trebuie dati exemplu

    1. Sunteți atât de analfabeți și înapoiați încât mă speriați.

      cind au vazut cum se organizeaza AGA nu au avut motiv de demisie. le-a dat Lakis citeva motive si uite la ei cit sunt de viteji

      Domnul presedinte Ciurezu trebuia sa isi puna masca fpp3 , combinezon si viziera la Aga sa ii primeasca pe Busu si pe Dragoi in sala . Langa ei trebuia sa aduca niste infectati cu coronavirus de la Tandarei. Sa le fi dat si lor cate 2 actiuni la SIF si sa ii aduca in sala . Asta era solutia !! Sa se sature toti de circ și de AGA in pandemie. Sa facă AGA la Matei Bals

      Văd că îți reproduci copy-paste replicile de la alte articole. Ori te crezi foarte spiritual, ori nu știi să scrii, ai primit mesaj cu acest comentariu și îl difuzezi întocmai, în mod repetat. Nici nu știu care variantă e mai proastă pentru tine...

      Cred că totuși aia în care ești descoperit. Cred ca varianta asta e cea mai nefericită pentru tine.  

      Asta fac! Așa mi s a spus. Eu nu am imaginație. Dar mi ar plăcea sa te îmbolnăvești tu ca sa intri pe mâna mea ca sunt asistenta medicală la Matei Bals. Sa vezi ce supa de morcovi îți dau: apa și un morcov mic in ea ca sa nu faci indigestie .O sa copiez postarea asta si o sa o pun și mai departe sa te văd ce o sa mai zici .

      Ești doar un retardat sărac, nesemnificativ și trist. Și puțin psihopat, trebuie să recunoaștem. Ce-i al tău e al tău.

    In sfarsit, un gest normal , desi cam tardiv. Sa tragem sperante ca doamna nu are decizii aiurea pe constiinta , cum ar fi decizia de a bloca accesul actionarilor la AGA pe baza de Covid.

    I-a venit mintea cea de pe urma ?///

    In sfirsit incep demisiile la toti ciubucarii ??? 

    TUDORICAAAAAA

    SE STRANGE LATU 

    I AM ZIS SI LU I FILIMON SI NU M A CREZUT

    TE IEI DE MANA CU EL SI TE FACI CONSILIER 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb