ANAF vrea să modifice modelul şi conţinutul formularelor 100 şi 120, pentru declararea impozitelor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 17 iunie 2009

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să modifice modelul şi conţinutul formularelor 100 şi 120, utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, a anunţat, ieri, instituţia.

ANAF a elaborat un proiect de act normativ prin care propune modificarea formularului 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat", a instrucţiunilor de completare a acestuia, precum şi a formularului 120 "Decont privind accizele", se arată în comunicat.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale a prevăzut, pentru anumite categorii de contribuabili, obligaţia plăţii unui impozit minim în funcţie de veniturile realizate, în cazul în care impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microîntreprinderilor stabilit, potrivit Codului fiscal, este mai mic decât suma impozitului minim datorat.

ANAF precizează că s-a impus adaptarea corespunzătoare a formularului 100, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, având în vedere modificările legislative referitoare la obligaţiile reprezentând impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Pentru a se putea cuantifica efectele introducerii acestui sistem de impozitare, ANAF a propus introducerea unui rând suplimentar în formularul 100 pentru declararea impozitului minim datorat, stabilit în conformitate cu dispoziţiile legale.

Rândul "Impozit minim" se va completa de către persoanele juridice române, altele decât societăţile comerciale bancare, persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, precum şi de persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent în România, numai în cazul în care suma reprezentând impozit pe profit, respectiv impozit pe veniturile microîntreprinderilor stabilită în conformitate cu dispoziţiile legii este mai mică decât impozitul minim datorat, se mai arată în comunicat.

În această situaţie, în formular se va declara atât impozitul pe profit, respectiv impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, cât şi impozitul minim datorat, potrivit ANAF.

Totodată, având în vedere informaţiile necesare în activitatea de estimare a veniturilor din accize, ins­tituţia a propus detalierea indicatorilor "Iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement" şi "Motoare cu capacitatea de peste 25 CP destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement". De asemenea, s-a propus introducerea unităţilor de măsură pentru fiecare produs accizabil în formularul 120 "Decont privind accizele".

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. În cadrul ANAF se organizează şi func­ţionează Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), direcţiile generale ale finanţelor publice (DGFP) judeţene, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb