ANALISTUL CRAIG MOFFETT, COFONDATOR AL MOFFETT NATHANSON: "Modificări mici ale ratei dobânzii pot duce la schimbări majore în preţurile acţiunilor"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2021

"Modificări mici ale ratei dobânzii pot duce la schimbări majore în preţurile acţiunilor"

Investitorii nu trebuie să uite influenţa pe care politica Rezervei Federale poate să o aibă asupra pieţei de acţiuni, a spus analistul veteran Craig Moffett, cofondator al firmei de cercetare MoffettNathanson, specializată în telecomunicaţii, conform CNBC.

Comentariile sale vin înaintea ultimei şedinţe de politică monetară a băncii centrale americane din acest an, care se conturează extrem de importantă pentru semnalul pe care Fed-ul urmează să-l transmită pentru economie şi, implicit, pentru pieţe. Wall Street-ul se aşteaptă la modificări ale calendarului privind creşterea ratei dobânzii, având în vedere nivelul inflaţiei, notează agenţia americană.

Moffett a spus: "Când 95% din valoarea fiecărei acţiuni este plasată în valoarea sa terminală, deoarece ratele dobânzilor sunt atât de scăzute, nu trebuie să fiţi surprinşi dacă mici modificări ale ratelor dobânzii produc schimbări majore în preţurile acţiunilor".

Valoarea terminală este valoarea estimată a unei companii dincolo de o anumită perioadă de timp pentru care câştigurile viitoare pot fi prognozate rezonabil, respectiv o fereastră de timp situată între trei şi cinci ani. Valoarea terminală reprezintă o parte cheie a modelelor bazate pe actualizări ale fluxurilor de numerar, instrumente importante de evaluare ale companiilor utilizate de analişti precum Moffett.

Abordarea Rezervei Federale legată de rata dobânzii de referinţă - care se situează la niveluri aproape de zero din martie 2020 - "afectează în mod evident modul în care gândiţi valoarea terminală", a spus analistul, conform CNBC. "Până la urmă, costul banilor modelează ceea ce veţi plăti pentru creşterea pe termen lung", a adăugat Moffett.

Şedinţa Rezervei Federale se va încheia miercuri, după care guvernatorul Jerome Powell va ţine o conferinţă de presă. Aşteptările sunt ca banca centrală să accelereze procesul de reducere a injecţiilor de lichiditate (proces cunoscut sub titulatura de "taper") şi, implicit, încheierea mai rapidă a programului de achiziţie de obligaţiuni. De asemenea, Wall Street-ul se aşteaptă ca consensul proiecţiilor bancherilor pentru creşterea ratelor de dobândă să fie pentru anul viitor, faţă de 2023 cum sunt estimările actuale.

În acest an, pe fondul ratelor de dobândă situate la minime istorice, a injecţiilor de lichiditate şi a rezultatelor companiilor, indicii burselor de acţiuni din Statele Unite au avut un trend ascendent clar, mergând practic din maxim istoric în maxim istoric.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. evaluarile de 40-50 100 de ori profitul annual vor fi afectate, cele de 10-20 nu

    1. Daca americanii incep sa vanda, toate bursele incep sa vanda. La noi va scadea de 2 ori, o data ca scade cea din SUA si a doua pentru ca scade cea din Europa (care scade din cauza cellei din SUA). Asta e, piata mica plina de panicati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb