ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 17 septembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 septembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna în scădere, după un început de sesiune pozitiv, fiind afectate de datele economice sub aşteptări publicate în SUA. În paralel, moneda europeană a pierdut teren în faţa principalelor valute, coborând de la maximul atins faţă de yen-ul japonez şi întrerupând seria de creşteri din ultimele zile în raport cu dolarul american, după ce declaraţiile oficialilor din Irlanda au condus la reluarea speculaţiilor privind starea precară a băncilor din regiune. Diferenţa de randament dintre bondurile

    guvernamentale irlandeze la termen de 10 ani şi bund-urile similare germane a crescut astăzi la 3.87%, un nou maxim istoric, în urma speculaţiilor privind o posibilă negociere între guvern şi creditorii Anglo Irish Bank Corp., banca naţionalizată în ianuarie 2009 care a primit deja de la autorităţi un ajutor financiar de 22.9 miliarde de euro.

    Producţia sectorului de construcţii din ţările zonei euro a scăzut în luna iulie cu 3.1% faţă de iunie, conform declaraţiilor biroului de statistică al Uniunii Europene. În întreaga Uniune, scăderea a fost de 2.5%, ţările cele mai afectate fiind România şi Spania.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb