ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 26 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 27 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna cu o sesiune de evoluţii negative, fiind afectate semnificativ de escaladarea tensiunilor din peninsula coreeană şi de temerile investitorilor privind o posibilă extindere a problemelor financiare din Uniunea Europeană către peninsula iberică. Sectorul financiar a fost unul dintre cele mai puternic afectate, indicele Stoxx 600 Banks suferind o corecţie de 1.58%.

    Oficialii din Portugalia şi Spania au negat speculaţiile privind o posibilă recurgere la fondul european de asistenţă financiară, fără însă a reuşi un impact semnificativ asupra pieţelor de capital, obligaţiunile guvernamentale din Portugalia, Irlanda, Grecia şi Spania (PIGS) continuând să se menţină la un nivel scăzut.

    Costurile de capital ale Portugaliei au atins un nivel similar celui oferit de fondul european de asistenţă, punând sub semnul întrebării retorica ministrului de finanţe care declara astăzi că UE nu poate impune ţării sale un pachet de ajutor financiar.

    Nivelul inflaţiei din Germania a accelerat în noiembrie până la un ritm anual de 1.6% de la 1.3% în octombrie, depăşind aşteptările de 1.4% ale economiştilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb