ANAT:  Până la finalul lunii iulie s-au vândut sejururi cu vouchere de vacanţă de 10,3 milioane euro, sub aşteptări

Mina Irina
Companii #Turism / 24 septembrie 2017

Până la finalul lunii iulie s-au vândut sejururi cu vouchere de vacanţă de 10,3 milioane euro, sub aşteptări

Valoarea sejururilor vândute pe baza voucherelor de vacanţă se situează sub aşteptări, până la finalul lunii iulie fiind de 10,3 milioane de euro, întrucât acestea se acordă în prezent numai în sistemul privat, potrivit unui comunicat de presă al patronatului Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) trimis Redacţiei.

Reprezentanţii ANAT estimau iniţial că şi angajaţii din sistemul public, respectiv 1,2 milioane de persoane, vor primi vouchere de vacanţă în acest an şi astfel piaţa putea să crească de la 10 milioane de euro anul trecut la 380 de milioane de euro, potrivit calculelor patronatului.

Adrian Voican, prim-vicepreşedinte ANAT, a declarat, citat în comunicat: "Între timp, în cazul bugetarilor, valoarea lor a fost stabilită la numai 1.450 de lei/persoană, iar rectificarea bugetară, în urma căreia şi instituţiile publice să poată acorda vouchere de vacanţă, s-a făcut la finalul verii".

De asemenea, cererea pentru vacanţe în staţiuni balneare, în creştere de la un an la altul, a adus vânzări mai mari cu 20% în sezonul din acest an, şi chiar peste, în zonele mai dezvoltate, fiind urmate de cele pentru staţiunile montane şi Delta Dunării, în timp ce pentru litoral s-au înregistrat vânzări sub aşteptări.

În document se arată: "Investiţii realizate în structuri de cazare din zonele balneare, în centre de relaxare şi tratament au schimbat percepţia că zona balneo este destinată numai persoanelor cu diferite afecţiuni şi au inclus produsul în oferta mai multor agenţii de turism".

Din datele ANAT, principalii clienţi în acest an fost familiile cu copii, care au preferat pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA. Staţiunile cele mai cerute sunt Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, la un sejur mediu de 7,5 nopţi.

În comunicat se mai arată: "Vremea capricioasă, ofertele pentru destinaţii externe, vânzarea directă realizată de unii hotelieri de pe litoral, tarifele mai mari în medie cu 10% faţă de anul trecut au dus la scăderea numărului de turişti în staţiunile de pe litoral în sezonul din acest an, vânzările înregistrate prin agenţiile de turism fiind, în general, la nivelul de anul trecut. Mamaia a fost, în continuare, în topul preferinţelor românilor, urmată de Eforie, Venus, Jupiter şi Neptun, alease în special de familiile cu copii. Sejurul mediu pe litoral a fost de 5,5 zile".

ANAT este asociaţia patronală agenţiilor de turism din România ce are ca membri activi 500 de agenţii de turism care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual şi au împreună peste 4.600 de angajaţi. Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb