ANDREEA PAUL: "Oscilaţia bruscă a cursului CHF nu reprezintă o vină a cetăţenilor creditaţi"

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 11 iulie 2015

"Oscilaţia bruscă a cursului CHF nu reprezintă o vină a cetăţenilor creditaţi"

"Insolvenţa persoanelor fizice ar trebui să fie o formă de protecţie a cetăţeanului"

Oscilaţia bruscă a cursului francului elveţian sau al oricărei alte valute nu reprezintă o vină a cetăţenilor creditaţi, pentru care să plătească cu falimentul personal, consideră deputatul Andreea Paul.

"La fel cum nu a fost o vină a exportatorilor şi a producătorilor români falimentaţi de oscilaţia cursului dolarului sau a euro din 2004 şi ulterior pentru a atinge rata inflaţiei", adaugă deputatul.

Domnia sa arată că în mare parte din cazuri, falimentele nu apar din cauza prostului management personal sau al societăţii, cum adeseori se spune, ci din cauza perturbaţiilor externe, din cauze ce ţin direct de sistemul financiar şi deciziile din vârful acestuia sau de furt.

Astfel, consideră domnia sa, falimentarea cetăţenilor, după falimentarea producătorilor români nu este o soluţie.

Potrivit Andreei Paul, costul oscilaţiei francului elveţian este plătit integral de către cetăţenii creditaţi, iar avantajate sunt băncile care nu au dat niciodată franci celor creditaţi, ci lei la cursul zilei al francului.

De asemenea, costul aprecierii leului a fost plătit masiv de către exportatorii români şi prin închiderea unor mari capacităţi de producţie româneşti. "Avantajaţi: importatorii. Uitaţi-vă atent la politicienii care şi-au construit imperii financiare din importuri!!!", precizează Andreea Paul.

Deputatul avertizează că insolvenţa persoanelor fizice ar trebui să fie o formă de protecţie a cetăţeanului şi nu un cost suplimentar cu administratorul judiciar asupra celui care nu mai poate să-şi plătească ratele bancare.

"În cazul insolvenţei persoanelor juridice doar 3% au ieşit cu capul sus, restul societăţilor au fost falimentate sub «bagheta» administratorilor judiciari şi ai lichidatorilor în legătură directă cu mafia imobiliară, cu mafia fierului vechi şi nu numai. Ei există şi vânează mai nou şi persoanele fizice", consideră Andreea Paul.

Domnia sa propune ca soluţii protecţia cetăţenilor şi a capacităţilor de producţie românească pentru salvarea lor de la faliment, "până nu este prea târziu, în plină criză a investiţiilor şi a locurilor de muncă în România".

Andreea Paul arată: "Costul pentru statul român este mult mai mic decât falimentarea cetăţenilor şi a firmelor. Concret, avem două urgenţe: Planul naţional de salvare a cetătenilor creditaţi în valute cu oscilaţii bruşte; Planul naţional de salvare a firmelor, inclusiv obligativitatea planurilor de reorganizare pentru minimum 8 ani, aşa cum este în Franţa, sau 6 ani cu posibilitatea dublării acestui termen, în Germania, nu de 3 ani aşa cum e în România".

"Atât pentru cetăţeni, cât şi pentru firme, se impune urgent introducerea răspunderii penale pentru încălcarea confidenţialităţii procedurii de insolvenţă de către instituţiile şi persoanele implicate în dosarul de insolvenţă. De ce? Pentru că riscul reputaţional duce cel mai rapid la faliment (ex. pierderea locului de muncă, pierderea clienţilor etc.), înainte ca mandatarul ad-hoc aprobat de Preşedintele Tribunalului (menţinut obligatoriu în perioada procedurii de insolvenţă ca specialist, mediator şi cu rol superior administratorului judiciar) să evalueze şi să elimine cauzele reale care au generat cetăţenii furaţi şi România furată", consideră deputatul.

Potrivit domniei sale, în caz contrar, falimentele aduc şomeri şi asistaţi sociali, susţinuţi de către cei puţini care muncesc. Andreea Paul consideră: "Este vorba despre siguranţa naţională a României pentru care suntem chemaţi să salvăm locurile de muncă, capitalul autohton, exportatorii şi producătorii români. De ce? Pentru că societăţile cu profil de producţie sunt cele care generează servicii pe orizontală şi pe verticală, adică noi locuri de muncă. Nu cunosc niciun sistem falimentar cu o bază solidă de locuri de muncă, dar cunosc multe sisteme falimentare cu hemoragii de asistaţi sociali, falimentări, blocări frauduloase de finanţări şi creditări, inclusiv blocări de fonduri europene nerambursabile atât de necesare reindustrializării României".

Domnia sa specifică: "Nu vă bucuraţi că vecinul dumneavoastră «lacom de credite în franci» (cum se hazardează aiurea unii) intră în insolvenţă personală, căci îl veţi întreţine tot dumneavoastră, cei care munciţi şi plătiţi taxe la stat!". Nu vă bucuraţi nici că luaţi 12 sau 16 salarii compensatorii pentru că o firmă de stat intră în faliment, căci e mult mai greu să construieşti o capacitate nouă de producţie decât să o modernizezi pe cea existentă şi cu un brand puternic pe piaţă! Nu vă bucuraţi că patronul dumneavoastră «hapsân» dă faliment, căci rămâneţi fără loc de muncă!".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. mai bine sa-i dam un copil in brate si poate tace si nu debiteaza niste Paule, andreea asta

    1. O tampita

    Stimata doana vizavi de declaratia referitoare la domnul Comandant. Cu aprox cateva saptamani in urma ati facut o declaratie potrivit careia nu ati fi avut in guvernul Boc un rol politic fiind membra a Academiei si astfel neputand fii invinuita pentru deciziile de austeritate. Este cumva la academie cuvantul Lepra foloait ca avand aceeasi semnificatie pe care o da prietenul Madalin?

    Desi este o analiza buna nu prea multi au timp de lucruri serioase, doar de balacareli. Din pacate

    Din ciclul : "NERUSINAREA PORTOCALIE" ! Taci naibii in conditiile in care barbat' tu a incasat cat a incasat de la ANRP! TACI, TACI, TACI! In al doilea rand, cand au luat credite in CHF nu stiau ca se expun unui risc? Intr-o speta OARECUM SIMILARA mie mi-a spus INSTANTA ca am stiut ce semnez ( nu era vorba de credit, era vorba despre un contract de edificare constructie dar care trebuia sa respecte un contract de asociere dintre dezvoltator si o PRIMARIE, ce sa vezi, portocalie!, despre care eu nu stiam nimic la dat semnarii CONTRACTULUI DE EXECUTIE). Cu alte cuvinte, eu nici macar nu am fost supus unui RISC ci doar COMPLICITATII PORTOCALII a Primarului cu dezvoltatorul/altfel, de mare IMPACT pe plan national!/. Si Instanta mi-a dat peste nas cu toate probele pe care le-am prezentat! DEI INCA O DATA, STAI NAIBII IN BANCA TA! Cu tot cu barbat'tu originar din Oradea(bleahhh, mi-e rusine!)

    Daca oscilatia cursului nu esteo vina a imprumutatului, atunci ineseamna ca sistemul este de vina, adica oscilatia cursului, adica oscilatia livera a oricarui curs in economia de piata; - deci trebuie spune d-na comunist Andreea sa schimbam sistemul economie de piata.

    Cu ce altceva sa schimbam sistemul decat cu comunismul unde cetatenii nu mai au probleme de curs.

    Scapati de Andreaa ca face de rusine PNL -ul. 

    1. A lua bani din banca pentru a rezolva o problema nu poate fi condamnabil. E o practica intalnita oriunde in lumea civilizata.

      Au apelat la un produs recomandat de profesionistii din banci, intr-un sistem presupus reglementat. Nu au jucat la bursa sau la Caritas, nu au luat bani de la camatari. 

      In UE consumatorul este protejat la o variatie de peste 20%, riscul valutar nu tinde spre 100%.  

      Dar despre dobanzile care au crescut in conditiile in care LIBOR-ul a scazut de la 3% la -1%, ai ceva de comentat?! Cum ii spune, parca riscul de dobanda? E al profesionistului sau al consumatorului?  

       

      Sub protectia BNR (bugetari de lux, platiti din impozitele noastre), bancile sunt camatari, case de schimb valutar si firme imobiliare, toate la un loc, mai putin banci. 

      Un contract intre consumator si profesionist trebuie sa respecte anumite legi. Discutia este despre repectarea legii, nu despre comunism vs. capitalism. 

      Comunism este tocmai acolo unde cetateanul (consumatorul) nu are nici un fel de drepturi in raport cu institutiile.  

      Noapte crunta peste Romania! 

      Bravo anonimule!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb