ANEVAR a participat la realizarea unui manual european de pregătire în evaluarea proprietăţilor imobiliare

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 23 august 2017

ANEVAR a participat la realizarea unui manual european de pregătire în evaluarea proprietăţilor imobiliare

Manualul urmăreşte adoptarea unei metodologii de lucru uniforme în întreaga Europă

Proiectul, finanţat prin Programul Erasmus+ al UE, a demarat la 1 septembrie 2015

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) a participat, în calitate de partener şi consultant, la realizarea primului proiect educaţional care îşi propune să ofere o calificare uniformă la nivel european în evaluarea proprietăţii imobiliare. Proiectul se intitulează VARVET - Valuer Access to Recognized Vocational Education and Training şi a fost coordonat de Institute of Revenues Rating and Valuation (IRRV) din Marea Britanie, la el contribuind şi asociaţiile profesionale din Polonia (PFVA) şi Bulgaria (CIAB), potrivit unui comunicat de al ANEVAR, trimis Redacţiei.

Manualul rezultat din acest proiect oferă informaţii despre metodologia concretă de evaluare la un nivel de bază, fapt care, până în acest moment, a scăpat tuturor încercărilor anterioare de stabilire a unui cadru de formare internaţională real şi transparent şi a unui sistem de calificări în evaluare la nivelul întregii Europe, se arată în comunicat.

"Proiectul este foarte important prin prisma faptului că din ce
în ce mai multe firme de evaluare îşi extind activitatea în afara graniţelor ţării lor, iar clienţii europeni importanţi cer ca evaluatorii să fie calificaţi corespunzător şi, desigur, uniform, indiferent de ţara de provenienţă", explică Daniel Manaţe, preşedinte ANEVAR.

"Ne-am bucurat să contribuim cu experienţa şi experiza noastră la acest proiect al Uniunii Europene, prin care oferim o bază solidă şi comună pieţelor din Europa în care se simte lipsa unei calificări vocaţionale de bază în evaluare", a precizat Manaţe.

Potrivit sursei citate, în prezent, în Europa nu există cursuri de formare comparabile, doar un număr limitat dintre noile state membre, inclusiv acelea care au aderat la UE în 2004 şi 2007, având o infrastructură suficient de dezvoltată pentru a concepe şi a pune în aplicare o calificare de bază în evaluare.

"Deşi în majoritatea ţărilor vizate de proiect evaluatorii respectă şi se ghidează în activitatea lor după standardele europene sau internaţionale de evaluare, de multe ori ei nu au la dispoziţie o metodologie de lucru clară şi transparentă", a mai declarat preşedintele ANEVAR, adăugând: "Acest manual aduce completări şi interpretări concrete ale standardelor de evaluare, propunându-şi să uniformizeze metodele de evaluare în spiritul celor mai bune practici. Cu alte cuvinte, cei care îşi doresc să îşi dezvolte abilităţile de evaluare, să îşi exporte expertiza şi peste graniţe, în orice stat membru, sau cei care activează în industrii conexe şi vor o certificare de bază într-un domeniu cheie al economiei europene, au acum posibilitatea să facă acest lucru prin proiectul VARVET".

Materialele proiectului care s-a desfăşurat pe parcursul a 24 de luni au fost deja redactate şi sunt în curs de testare şi evaluare, fiind împărţite în cinci module distincte de pregătire. Lansarea propriu zisă a manualului VARVET va avea loc la finalul acestei luni, la Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb