Angajaţii "Opel" luptă pentru uzina Astra

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 mai 2012

"General Motors" vrea să oprească producţia modelului Opel Astra la fabrica din Rüsselsheim, Germania, conform sindicaliştilor.

"General Motors" vrea să oprească producţia modelului Opel Astra la fabrica din Rüsselsheim, Germania, conform sindicaliştilor.

Angajaţii germani ai diviziei "Opel" aparţinând companiei americane "General Motors" Co. îndeamnă managementul acesteia să renunţe la planul privind mutarea producţiei modelului Astra la uzinele din Marea Britanie şi Polonia.

Reprezentanţii sindicatelor "Opel" cer conducerii să prezinte cât mai curând un plan de restructurare pentru operaţiunile neprofitabile ale GM în Europa.

Wolfgang Schaefer-Klug, şeful consiliului lucrătorilor, a declarat în faţa salariaţilor principalei fabrici "Opel" din Germania: "Strategia conducerii Opel pare să fie deplasarea din fabrică în fabrică şi exercitarea de presiuni asupra angajaţilor în vederea obţinerii de concesii. Însă, acest lucru nu va funcţiona". Schaefer-Klug a subliniat că managementul companiei plănuieşte să mute producţia modelului Astra în afara Germaniei, ceea ce pune în pericol uzinele "Opel" din Bochum şi Rüsselsheim.

Marţi, angajaţii "Opel" au încetat lucrul în cadrul unei greve de avertis-ment la nivel naţional. Fricţiunile dintre sindicalişti şi managementul diviziei europene a "General Motors" s-au intensificat în momentul în care angajaţii au acuzat conducerea că negociază separat cu fabricile din regiune ca să obţină concesii pentru planul privind mutarea producţiei Astra.

Un purtător de cuvânt al "Opel" a afirmat că discuţiile cu "organizaţia umbrelă" a salariaţilor din Europa, cu privire la strategia viitoare, sunt în curs de derulare, însă nu a oferit detalii.

Operaţiunile europene ale GM au probleme de ani de zile, consemnând pierderi de 700 de milioane de dolari în 2011. În primul trimestru din 2012, GM a avut pierderi de 256 milioane de dolari în Europa, comparativ cu un profit de 5 milioane de dolari în perioada similară din 2011.

În 2009, GM a fost pe punctul să înstrăineze fabricile Opel şi Vauxhall, însă în final a decis să păstreze aceste unităţi europene şi să le restructureze.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb