ANRCTI a desemnat câştigătorii licitaţiei pentru instalarea de telecentre în 130 de sate

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 septembrie 2007

ANRCTI a desemnat câştigătorii licitaţiei pentru instalarea de telecentre în 130 de sate

În urma licitaţiei organizate de ANRCTI în perioada iunie-august 2007, trei furnizori de servicii de comunicaţii electronice au fost desemnaţi câştigători pentru instalarea de telecentre în alte 130 de localităţi din mediul rural cu acces redus sau fără acces la servicii de telefonie şi internet. Companiile câştigătoare în urma acestei licitaţii sunt S.C. Orange România S.A., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. şi S.C. Vodafone România S.A.

Orange România va instala 42 de telecentre în localităţi din 18 judeţe, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va instala 54 de telecentre în localităţi din 23 judeţe, iar Vodafone Româ­nia a fost desemnată să instaleze 34 de telecentre în localităţi din 17 judeţe. Licitaţia a fost organizată pentru 131 de localităţi, dar pentru satul Valea Mare din comuna Band, judeţul Mureş, nu a fost desemnat niciun câştigător, întrucât niciunul dintre solicitanţii calificaţi nu a depus ofertă pentru aceas­tă localitate.

Instalarea celor 130 de telecentre va începe de îndată ce se vor semna contractele tripartite între câştigătorii licitaţiei, autorităţile administraţiei publice locale ale acestor localităţi şi ANRCTI. După semnarea contractelor tripartite, primăriile localităţilor respective au obligaţia de a pune la dispoziţia companiilor desemnate, în termen de 15 zile, spaţiul necesar funcţionării telecentrului. Furnizorii au obligaţia de a instala telecentrele şi de a începe furnizarea serviciilor în termenul precizat prin ofertele declarate câştigătoare, termenul maxim fiind de 120 de zile de la punerea la dispoziţie a spaţiului.

Costul net al instalării aces­tor 130 de telecentre se ridică la 5.088.052,90 lei, sumă care va fi acoperită din fondul special pentru serviciul universal gestionat de ANRCTI. În medie, costul total al echipamentelor instalate şi al menţinerii în funcţiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit în urma licitaţiei, este de 39.138 lei (aproximativ 11.800 Euro). Costul instalării legăturilor de acces pentru fiecare localitate diferă în funcţie de tehnologia utilizată şi de distanţa faţă de cel mai apropiat punct al reţelei furnizorului desemnat.

Până în prezent, ANRCTI a organizat licitaţii pentru instalarea de telecentre în 331 de localităţi. 253 de telecentre sunt deja funcţionale.

Telecentrul este un spaţiu public dotat cu cel puţin două aparate telefonice, două calculatoare şi un fax, în cadrul căruia utilizatorii finali pot iniţia şi primi apeluri telefonice locale, naţionale şi internaţionale. În telecentru sunt disponibile şi servicii de comunicaţii prin fax şi comunicaţii de date la o rată de transfer suficientă pentru a permite accesul funcţional la internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb