ANRCTI achiziţionează servicii integrate de comunicaţii

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 septembrie 2007

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a publicat anunţul public de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de realizare a unei reţele virtuale private (VPN) şi furnizare de servicii de comunicaţii electronice prin reţele fixe şi mobile (internet, comunicaţii de date, telefonie fixă şi mobilă).

În prezent, Autoritatea utilizează serviciile de comunicaţii de date şi telefonie fixă şi mobilă furnizate de un număr de opt operatori diferiţi. Prin noua procedură de achiziţii se urmăreşte selectarea unui furnizor unic (sau a unui consorţiu), ceea ce va duce la diminuarea costurilor, precum şi la gestionarea mai eficientă a sistemului de comunicaţii de date şi voce. În acelaşi timp, ANRCTI doreşte să dea un exemplu de încurajare a reţelelor convergente pentru celelalte instituţii publice. Prin utilizarea tehnologiei standardizate IP (Internet Protocol), tehnologie ce s-a impus în ultimii ani prin flexibilitate şi accesibilitate, ANRCTI va asigura interconectarea tuturor punctelor sale de prezenţă la nivel naţional, reducând astfel costurile asociate serviciilor de comunicaţii.

ANRCTI are în prezent sedii, centre de control şi staţii fixe de monitorizare a spectrului radio într-un număr de 78 de locaţii în întrea­ga ţară. De asemenea, ANRCTI foloseşte un număr de 24 staţii transportabile şi mobile de monitorizare a spectrului radio. Pentru eficienţa activităţilor de control şi monitorizare se impune asigurarea conectivităţii de la distanţă, precum şi accesul în timp real şi în deplină securitate la bazele de date prin utilizarea de terminale mobile.

Prin implementarea şi utilizarea acestei soluţii integrate, se preconizează o reducere a costurilor totale pentru servicii de comunicaţii cu aproximativ 25%.

La data depunerii ofertei, ofertantul trebuie să îndeplinească, cumulativ, calitatea de furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice la nivel naţional, calitatea de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului şi calitatea de furnizor de servicii de transmisiuni de date şi servicii de acces la Internet. Ofertantul trebuie să demonstreze că a îndeplinit şi realizat în ultimii trei ani unul sau mai multe contracte care au avut ca obiect prestarea unor servicii de comunicaţii electronice furnizate prin reţele fixe şi mobile şi care au avut valoarea cumulată anuală egală sau mai mare decât 1.628.800 lei (echivalent euro 500.000).

Termenul limită de primire a ofertelor este 5 noiembrie 2007, ora 16.00, acestea urmând a fi depuse la sediul ANRCTI. Ofertele vor fi deschise în data de 6 noiembrie 2007, la ora 12.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb