ANRCTI lansează licitaţia pilot pentru instalarea de telefoane publice cu plată

comunicat ANRCTI
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 31 ianuarie 2007

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) lansează o licitaţie pilot pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal într-un număr de 50 de localităţi din mediul rural din judeţul Olt. "Fiecare companie interesată să devină furnizor de serviciu universal va trebui să depună o ofertă pentru instalarea de telefoane publice cu plată în cel puţin 40 dintre localităţile cuprinse în acest grup, adică minim 80%. Poate participa la licitaţie orice persoană care are, cumulativ, calitatea de furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice şi calitatea de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului", a declarat Dan Cristian Georgescu, preşedintele ANRCTI.

Prin intermediul telefoanelor publice cu plată, populaţia din mediul rural va putea efectua cel puţin apeluri locale, naţionale şi internaţionale către reţele publice de telefonie fixă, apeluri către reţele publice de telefonie mobilă, precum şi apeluri gratuite către numărul unic pentru apeluri de urgenţă (112).

Durata minimă obligatorie de funcţionare a telefonului public cu plată este de patru ani. Costul net înregistrat de fiecare furnizor de serviciu universal pentru achiziţionarea, instalarea şi operarea telefoanelor publice cu plată va fi compensat din fondul pentru serviciu universal, administrat de ANRCTI.

Furnizorul de serviciu universal va avea obligaţia de a instala telefoanele publice cu plată în maxim 120 de zile de la data punerii la dispoziţia sa a locaţiei necesare instalării echipamentelor, beneficiind totodată de parteneriatul cu autorităţile locale. Printre principalele responsabilităţi asumate de autorităţile locale se numără asigurarea unei locaţii adecvate şi asigurarea accesului neîntrerupt (24 h/zi, 7 zile/săptămână) al utilizatorilor finali la serviciile oferite prin intermediul telefoanelor publice cu plată.

Telefoanele publice cu plată vor fi instalate în localităţile cu mai puţin de 400 de locuitori în care instalarea de telecentre nu reprezintă o soluţie economică viabilă. Selectarea localităţilor se face în funcţie de aria geografică, caracteristicile demografice, gradul de disponibilitate a serviciilor de telefonie destinate publicului precum şi de angajamentele asumate de autorităţile publice locale. Lista localităţilor pentru care a fost lansată astăzi licitaţia în vederea instalării de telefoane publice cu plată poate fi consultată aici, pe pagina de Internet a ANRCTI.

Documentaţia necesară elaborării şi prezentării ofertei în vederea participării la licitaţia pentru instalarea de telefoane publice cu plată se poate achiziţiona de la sediul central al ANRCTI începând cu data de 30 ianuarie 2007. Solicitările de clarificări se pot trimite până la data de 12 martie 2007, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 27 martie 2007, ora 16.00. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 28 martie 2007, ora 10.00, iar oferta câştigătoare va fi stabilită de comisia de licitaţie în cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb