Programul de lucru stabilit iniţial pentru legea salarizării în domeniul bugetar pare a fi puţin blocat, iar dacă se întârzie prea mult riscăm să intrăm în criză de timp şi să nu se aplice la 1 ianuarie 2024, a declarat, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", Anton Hadăr, informează Agerpres.
Anton Hadăr a declarat: "Dacă întârzie (Legea salarizării, n.r.) prea mult riscăm să intrăm în criză de timp şi să nu se aplice la 1 ianuarie. Aşteptăm stabilirea grilei finale. (...) Au fost şi motive, să spun aşa, s-a schimbat ministrul, a venit un ministru nou, sunt probleme şi la pensii, că şi acolo trebuie făcută o lege, dar aşteptăm să ne cheme. Nu înseamnă că nu ne vor chema, dar dacă vor scoate legea prea târziu, asta e temerea noastră, este foarte posibil ca la 1 ianuarie să nu se aplice. Este un articol acolo care prevedea ca la 1 ianuarie 2024 salariaţii din educaţie să beneficieze de o creştere de 50% a diferenţei dintre viitoarea lege, la care lucrăm noi, şi legea actuală, în momentul în care ne aflăm", conform sursei citate.
Potrivit acestuia, sunt trei variante privind salarizarea din învăţământ. "Lucrul cu Banca Mondială necesită trei scenarii. Se lucrează pe scenarii, trei variante, a noastră este una dintre variante. Noi nu le ştim pe celelalte. Aşteptăm să ne anunţe ce e de făcut mai departe, pentru că au spus că vor face partea asta legată de noi mult mai repede decât întreaga lege. Adică au zis că încep cu noi, dar nu s-a mai continuat. Este o lună de zile în care nu s-a făcut niciun pas", a explicat Hadăr.Liderul sindical a menţionat că nu s-a consultat cu ceilalţi lideri sindicali din educaţie, ci doar atrage atenţia că "programul de lucru stabilit iniţial pare a fi puţin blocat" şi aşteaptă să fie chemaţi la discuţii, menţionează sursa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.08.2023, 15:29)
Doamne fereste sa ramana bugetarul fara lege.Cat mai mult,ca ne permitem
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.08.2023, 15:42)
Dar cu pensiile speciale,cum stati?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.08.2023, 21:04)
Stă bine latifundiarul din poză care se strofoacă de grija profesorilor. Are venituri de 8000 de euro din funcții cumulate. Pe lună. Adică cam cât câștigă un profesor nespecial din Politehnică într-un an.
Săracul de el. Nici nu știu cum poate avea atâtea funcții. Cred că lucrează 50 de ore pe zi.