ANTONY BLINKEN: ''Putin caută să distorsioneze istoria pentru a-şi justifica războiul împotriva Ucrainei''

G.U.
Internaţional / 7 mai 2022

''Putin caută să distorsioneze istoria pentru a-şi justifica războiul împotriva Ucrainei''

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin caută "să distorsioneze istoria", în contextul evenimentelor de marcare a sfârşitului celui de-al doilea Război Mondial, "pentru a-şi justifica războiul neprovocat şi brutal împotriva Ucrainei", relatează astăzi dpa, conform Agerpres.

"În timp ce războiul face ravagii în Europa, trebuie să ne întărim în hotărârea noastră de a ne opune celor care caută acum să manipuleze memoria istorică pentru a-şi promova propriile lor ambiţii"; a apreciat Blinken, într-o declaraţie pe fondul aniversării a 77 de ani de la victoria împotriva naziştilor.

"În timp ce marcăm sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa, avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut şi să-i sprijinim pe toţi aceia care în vremurile noastre apără libertatea", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Încheierea celui de-al doilea Război Mondial este marcată în întreaga lume la 8 mai, dar Rusia sărbătoreşte victoria sovieticilor asupra regimului nazist la 9 mai. Moscova plănuieşte o paradă militară la care este de aşteptat ca Putin să vorbească despre războiul din Ucraina, notează dpa.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sarbatoresc rusii victoria pe 9 mai.Sarbatoresc pe dracu sa-i ia.Daca nu le sareau SUA in ajutor,daca nu intorceau romanii armele,daca nu aveau certitudinea ca japonezii nu-i ataca din est, [...],vorbeau germana acum.Nu cunosc istoria,o cunosc foarte bine dar se fac ca ninge,niste mincinosi patologici.

    1. Stii cand a intrat sua in razboi , repetentule ? pune mana pe carte saracie ce esti !

      In decembrie 1941 au intrat SUA in razboi dupa atacul japonezilor de la Pearl Habor.In iunie 1941 nemtii au invadat URSS incalcand ,,Tratatul germano-sovietic de prietenie,cooperare si democratie,,.Si ce-i cu asta?Pana sa-i invadeze nemtii ,rusii au fost ocupati,au avut multa treaba.In 1939 au invadat estul Poloniei dupa ce au semnat un acord de incetare a focului cu japonezii.Apoi au invadat tarile baltice ,si-au stationat trupe acolo si au atacat Finlanda.In 1940 au anexat tarile baltice si Basarabia,Herta si Bucovina de Nord.Nemtii atacau pe de-o parte,rusii pe de alta parte,au facut numai rele pana la operatiunea Barbarossa.Si apoi au facut rele,violuri,furturi,distruger i,ce stiu ei sa faca mai bine din mosi-stramosi.Si inca ceva,pe rusi i-a mai ajutat si iarna,uitasem sa mentionez.Am spus eu mai sus ce pateau(ramane cum am stabilit)si vorbeau germana acum,mincinosi tupeisti ce sunt!

      vorbim de Europa , cand au debarcat la spartul targului nu in Pacific . iei doar ce-ti convine si le aranjejezi ca sa-ti iasa .iar asta cu , au facut doar lucruri rele , vezi ce lucruri bune au facut idoiii tai la Hiroshima si Nagasaki , si nu mai compara violurile cu bomba atomica .

      Pe acesti ,,idioti,,i-au preferat japonezii,in locul rusilor.Nu se poate sa nu stii acest lucru.Japonia nu a capitulat de frica bombelor atomice,a capitulat de frica ciumei rosii.Erau ingroziti de rusii din topor cu comunismul lor.Aveau si motive.Americanii au facut si mult rau dar sunt tari care au ajuns printre primele puteri economice mondiale sub tutela lor.Insa nu trebuie sa mergem pana acolo,sa ne uitam la razboiul rece si sa comparam tarile europene aflate sub tutela americanilor cu tarile aflate sub tutela rusilor.Nicio tara nu a inflorit sub rusi.Inainte de toate divergentele trebuie sa fim corecti,sa vedem adevarul,istoria vorbeste,rusii sunt invidiosi,daca nu le place vestul ,de ce isi trimit progeniturile sa invete,sa munceasca si sa locuiasca acolo?Doar din acest exemplu iti dai seama din doi timpi si trei miscari,una zic,alta fac,mincinosi ordinari!

      Rusii au fost salvati (din nou) de iarna salbatica, de greselile dictatorului Hitler, de materialele furnizate de americani si de englezi, de ofensiva occidentalilor de pe frontul de vest (care a slabit frontul de est al nemtilor), de faptul ca germanii luptau pe 2 fronturi in timp ce rusii doar pe unul si de resursele naturale si umane superioare germanilor. In razboaie rusii s-au remarcat doar prin barbarisme, "victorii" impotriva civililor si dezinteresul fata de propria resursa umana.

      Primitivismul rusilor din Ucraina va conduce la izolarea Rusiei pentru ca nimeni de pe globul asta nu va dori sa mai aiba de-a face cu un asemenea regim si cu un asemenea popor. Suntem in secolul XXI si omenirea nu mai accepta astfel de barbarisme. 

      Sub rusi nici macar Rusia nu a inflorit!!!

      Corect.

    de ce se strofoaca asa sua pentru ucraina ?

    Cata ipocrizie!americanii au invadat Afganistan,Iraq,au facut bucati Iugoslavia,au provocat primavara araba,sunt responsabili pentru milione de victime si zeci de milione de refugiati iar acum arata cu degetul pe altii!

    De la cine o fi invatat rusu cum sa iti bati joc de o tara?de la mine??? 

    Unii cu un singur neuron cred ca doar putin e vinovat de razboil acesta care s-ar putea transforma intr-unul mondial.nimic mai fals!multi au vrut razboi si iata ca-l au!!!pe carca ucrainienilor in acest caz.ce face nato acum? Militeaza pentru pace???incearca diplomatic sa opreasca conflictul??? Le pasa de oamenii aia care mor???le pasa de ceva?

    Le pasa!build back better!atentie la cuvantul back.si o sa intelegeti de ce le pasa psihopatilor!  

    1. Corect nu stiu ce treaba are SUA in Ukraina si de ce este asa de mare disperarea lor?? Ukraina este Ruseasca este a rusilor ce treaba are asta cu SUA care este la o distanta de un continent si un ocean...

      Ucraina este a rusilor?

      Cum asa? 

      A fost Putin insarcinat cu ea si a nascut-o la maternitatea din Kremlin? 

      Cand Kievul era un oras european (anul 482), Moscova nu exista, iar in 1147 cand Moscova a luat fiinta, Kievul avea deja aproape varsta pe care o are acum Moscova.

      Ucraina avea deja proprietar cand rusii nici macar nu existau ca popor. Marele Ducat al Moscovei si-a facut simtita prezenta cu adevarat abia in secolul XIII. 

      Normal ca nu exista,au trait prin paduri de frica cotropitorilor iar apoi a prins rahatul coaja!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb