ANUL TRECUT, Grupul "Kruk" a investit 1,33 miliarde lei şi a raportat sume colectate de un miliard de lei

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2017

Grupul "Kruk" a investit 1,33 miliarde lei şi a raportat sume colectate de un miliard de lei

Grupul "Kruk" a investit anul trecut 1,33 miliarde lei (1,3 miliarde zloţi) în 99 portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 16,88 miliarde lei (16,4 miliarde zloţi), potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

În trimestrul al patrulea din 2016, "Kruk" a investit 357 milioane lei, în creştere cu 76% comparativ cu perioada similară a anului precedent. Investiţia a cuprins 39 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 8,2 miliarde lei.

Piotr Krupa, preşedintele companiei, a declarat: "Anul 2016 a fost marcat de expansiunea Grupului Kruk în Europa, deoarece aproape două treimi din investiţiile efectuate au fost în afara graniţelor Poloniei. În ultimele 12 luni am achiziţionat portofolii de creanţe de la cele mai mari instituţii din şapte ţări: Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Spania şi Italia. În fiecare dintre aceste ţări, instituţiile au arătat o puternică deschidere faţă de vânzarea de portofolii. (...) Toate acestea mă determină să am încredere în business-ul nostru în 2017. Deşi investiţia de 1,33 miliarde RON s-ar putea să fie greu de repetat, putem observa că instituţiile europene sunt active în vânzarea portofoliilor de creanţe în următoarele trimestre. (...) În 2017, ne aşteptăm să creştem în continuare prezenţa pe pieţe străine".

"Kruk" a raportat de asemenea sume colectate de aproximativ 1,02 miliarde lei, aferente portofoliilor achiziţionate în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul precedent. În trimestrul al patrulea, sumele colectate au atins valoarea de 298,4 milioane lei, în creştere cu 32%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Piotr Krupa a adăugat că grupul "Kruk" intenţionează să aplice acelaşi model de colectare şi pe noile pieţe din Europa occidentală.

"Investiţiile noastre recente în Germania, Italia şi Spania deja au adus colectări trimestriale de câteva zeci de milioane de lei. Acestea reprezintă în continuare doar zece, până la douăzeci de procente din total, dar ne aşteptăm să crească în viitor. În 2016 ne-am extins afacerile prin achiziţia CreditBase International în Italia şi a Grupo Espand în Spania. Ambele companii au o experienţă considerabilă pe pieţele locale şi au lucrat împreună cu noi timp de câteva luni, în operaţiuni de evaluare şi servicing al portofoliilor", a precizat Piotr Krupa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fumigena; cine i-ar crede?.

    Ati retinut? cu1,33 miliarde lei au cumparat portofolii de 16,88 miliarde iar cu 357 milioane au cumparat de 8,2 miliarde!!!!!!! dar se plang. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb