ANUL TRECUT, Sonae Sierra a înregistrat un Profit Net Total de 181 milioane euro

Adi Iacob
Companii #Construcţii / 13 martie 2017

Sonae Sierra a înregistrat un Profit Net Total de 181 milioane euro

Sonae Sierra, compania internaţională dedicată dezvoltării şi deservirii proprietăţilor de tip retail, a înregistrat un Profit Net de 181 milioane euro în 2016, în creştere cu 28% faţă de 142 milioane euro înregistrate în anul 2015, potrivit unui comunicat de presă al companiei remis Redacţiei.

Profitul Net Direct a atins 57 milioane EUR, cu puţin sub cifra înregistrată în anul anterior, de 61 milioane EUR, pe fondul programului companiei de reciclare a capitalului, care a generat câştiguri e 13,3 milioane EUR prin vânzarea proprietăţilor. Raportat la portofoliul like-for-like şi excluzând variaţiile la nivelul ratei de schimb, Profitul Net Direct a crescut cu 8%, datorită îmbunătăţirii rezultatelor obţinute din exploatarea centrelor comerciale, creşterii serviciilor oferite clienţilor şi ratelor mai mici ale dobânzii.

Conform comunicatului, acest program de reciclare a capitalului vizează creşterea expunerii companiei la noi oportunităţi de dezvoltare, prin reducerea participaţiei sale în centrele comerciale mature. Cu toate acestea, compania îşi păstrează o poziţie relevantă de acţionar minoritar în aceste centre, garantând astfel alinierea deplină a capitalului la investitorii majoritari. Este o propunere foarte atractivă de creare a valorii pentru investitori, prin aceea ca Sonae Sierra deţine rolul de partener care derulează activitatea de exploatare, punându-şi capacitatea sa de a crea valoare şi capabilităţile sale de administrare imobiliară în slujba tuturor partenerilor din cadrul proprietăţii.

Profitul Net Indirect s-a ridicat la 125 milioane EUR, în creştere cu 54% faţă de cifra de 81 milioane EUR din aceeaşi perioadă a anului 2015. Variaţia pozitivă s-a datorat mai ales sporirii valorii create în proprietăţile de investiţii, bazată pe o puternică compresie a randamentului în Europa, precum şi valorii create prin deschiderea centrului comercial ParkLake din România.

Din punctul de vedere al rezultatelor de exploatare, vânzările chiriaşilor din portofoliul european au înregistrat în 2016 o creştere like-for-like de 3,4%, comparabil cu aceeaşi perioadă a anului 2015, cu o creştere de 15,7% în România, 8% în Spania şi 4% în Portugalia. Aceste rezultate au reflectat revenirea generală a pieţii, dar şi rezilienţa şi calitatea centrelor comerciale ale companiei ca destinaţii retail de excepţie. În Brazilia, rezultatele s-au menţinut stabile, cu 0,9% creştere a vânzărilor clienţilor (BRL) comparabil cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda provocărilor aduse de mediul macro-economic.

Rata totală de ocupare a portofoliului a atins 96,6%, în creştere faţă de procentul de 95,2% înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la 97,1% pentru portofoliul din Europa şi evidenţiază rezultate mai bune în Brazilia, reflectând capabilităţile superioare de management ale companiei.

După cum a declarat Fernando Guedes Oliveira, CEO Sonae Sierra, "rezultatele de exploatare foarte bune obţinute în 2016 au evidenţiat calitatea şi reputaţia centrelor noastre comerciale, unde s-au înregistrat creşteri la rata totală a vânzărilor chiriaşilor şi la nivelul ratei de ocupare. Deschiderea centrului ParkLake din România a fost o reuşită şi avem alte două centre în dezvoltare în Maroc şi Columbia, centre unde suntem co-proprietari, precum şi un număr de proiecte de extindere în Portugalia şi Spania. Implementarea cu succes a strategiei noastre de reciclare a capitalului şi dezvoltarea serviciilor oferite clienţilor, ne plasează într-o poziţie excelentă la începutului lui 2017."

Sonae Sierra continuă să se bucure de un bun acces la finanţarea prin împrumuturi. În 2016, compania a refinanţat datoriile a şapte centre comerciale, însumând aproximativ 560 milioane EUR costuri totale de refinanţare.

Media ponderată a costului datoriei pentru companie la data de 31 decembrie 2016 era de 4,0%, cu 10 puncte procentuale sub indicatorul din anul anterior. Cu excepţia Braziliei, costul mediu al datoriei se ridică la 3.1%.

Indicatorii financiari ilustrează o abordare prudentă şi solidă şi forţa companiei, aşa cum se regăseşte în situaţiile sale financiare, valoarea pe termen lung la nivelul său net atingând acum 27,8%. Rata mai scăzută aferentă dezvoltărilor imobiliare se datorează deschiderii centrului comercial ParkLake, care a trecut de la proprietăţi aflate în dezvoltare la proprietăţi de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb