"Poveşti cu final fericit" este campania de conştientizare pe care Apa Nova o lansează în luna iunie, prin intermediul căreia îşi propune să aducă în atenţia bucureştenilor importanţa sistemului de canalizare, precum şi utilizarea corectă a acestuia, informează un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.
Compania explică importanţa reţelei de canalizare pentru păstrarea igienei oraşului, precum şi menţinerea standardelor europene cu privire la protecţia mediului înconjurător. De asemenea, comunicatul citat, mai spune că utilizarea incorectă a sistemului de canalizare, poate duce la creşterea numărului de avarii, degajarea de mirosuri neplăcute, acumulările de apă şi refularea pe străzile oraşului sau poluarea mediului.
Apa Nova şi-a propus să informeze populaţia astfel încât sistemul de canalizare să fie tratat corect în sensul eliminării percepţiei că acesta poate fi asimilat cu un coş de gunoi, iar deşeurile nepermise să nu mai fie aruncate în vasul de toaletă sau în sifonul de scurgere a chiuvetelor.
"Atunci când deşeurile ajung prin conductele sistemului, acestea poluează mediul înconjurător, blochează conductele de scurgere. În acelaşi timp, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute. Deşeurile nepermise formează dopuri care blocheaza fluxul de ape uzate sau chiar creează refulări ale sistemului. Toate acestea sunt neplăceri care pot fi evitate prin simpla folosire a coşului de gunoi şi nu a sistemului de canalizare. Avem încredere că mesajul campaniei noastre va fi înţeles şi aplicat de către consumatori." a declarat domnul Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova, conform comunicatului citat.
În prezent, în canalizare se aruncă deşeuri precum materiale de construcţii, aparate electrocasnice, păr, ulei, produse de igienă personală etc. Doar în 2018, au fost evacuate din reţeaua de canalizare aproximativ 18.000 tone de deşeuri. În ultima perioadă, această valoare a crescut anual cu 500 tone. În acest context, conştientizarea şi responsabilizarea cetăţenilor asupra modului de folosire a sistemului de canalizare cât şi a anexelor acesteia ar conduce la un management mai eficient al deşeurilor.
1. Deșeu de ulei de gătit
(mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2019, 19:58)
Unde duc uleiul de gătit folosit.