APCPR: TVA-ul de 24%, instrument pentru evaziune fiscală

A.C.
Macroeconomie #Agro-alimentar / 17 martie 2014

În urma controalelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind ignorarea normelor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor, importul fraudulos şi evazionist practicat pe teritoriul României, s-a putut constata cum TVA-ul de 24% a devenit un instrument în crearea unor reţele de evaziune fiscală, potrivit unui comunicat trimis, astăzi, redacţiei din partea Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Potrivit comunicatului, reţelele de evaziune fiscală valorifică "la negru" carnea şi produsele din carne necorespunzătoare, provenite din statele membre UE, unde TVA este scăzut sau nu există. Reţelele evazioniste îşi permit, prin furtul TVA, să practice preţuri scăzute, atentând la siguranţa alimentară şi "îngustând piaţa şi accesul consumatorilor către un produs provenit din surse sigure şi supravegheate permanent pe tot lantul de producţie".

Comunicatul mai arată: "Ne dorim ca acest tip de control extins să nu fie numai o floare de primavară, o acţiune organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, ci să devină o practică în activitatea autorităţilor competente".

APCPR solicită "tuturor forţelor politice din Parlament, Guvernului României, să dispună măsuri urgente de protejare a fermierilor şi procesatorilor de carne, concuraţi şi eliminaţi de pe piaţa naţională prin practici ilegale facilitate de diferenţele mari dintre TVA-ul de 24% din România şi TVA foarte scăzut şi chiar zero în aproape toate celelalte state membre UE".

Comunicatul se încheie cu următoarea cerere: "Apelul nostru către cei ce conduc destinele ţării este: Tăiaţi TVA-ul la animale vii, carne şi produse din carne!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb