APIA: Fermierii care întârzie depunerea cererii unice de plată pentru 2015 sunt penalizaţi cu 1% pe zi

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 10 iunie 2015

Fermierii vor putea depune cererea unică de plată pentru anul 2015 (inclusiv modificări, corecturi, actualizări etc.) până la data de 15 iunie fără penalizări, după această dată cererea putând fi depusă, timp de 25 de zile, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În ceea priveşte utilizatorii de păşuni şi fâneţe, aceştia vor putea depune cererea unică de plată pentru terenurile în cauză fără a fi obligaţi să deţină şi animale pentru păşunarea acelor suprafeţe de teren, cu obligaţia de a dovedi activitatea agricolă minimă de cosit cel puţin o dată pe an, prin valorificarea/depozitarea fânului rezultat, precizează APIA, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, fermierii persoane juridice care nu au depus cereri unice de plată în anul anterior trebuie să demonstreze calitatea de fermier activ, conform prevederilor legale, în condiţiile în care calculul estimat al plăţilor directe depăşeşte plafonul de 5.000 de euro.

De asemenea, forma asociativă de proprietate se dovedeşte pe baza copiei titlului de proprietate asupra terenurilor aparţinând formei asociative şi a unui tabel centralizator care cuprinde acordul fiecărui membru deţinător de animale privind depunerea cererii unice de plată de către forma asociativă, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din Registrul naţional al exploataţiilor şi numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafaţa utilizată de forma asociativă prin cosit sau păşunat, la care se anexează hotărârea adunării generale a asociaţilor privind utilizarea.

APIA informează fermierii, precum şi pe toţi cei interesaţi, asupra conţinutului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului OUG nr. 15/2015 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente, dar şi despre modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, precum şi completarea OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015 - 2020 şi pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb