Apple, Google, Intel şi Adobe, acuzate că au evitat racolarea reciprocă de personal

V.B.
Companii #IT / 11 august 2014

Companiile IT Apple, Google, Intel şi Adobe nu au reuşit să convingă o judecătoare din California să aprobe un acord de 324,5 milioane de dolari pentru închiderea unui proces colectiv cu angajaţi care acuză cei patru giganţi că s-ar fi asociat pentru a evita racolarea reciprocă de personal, informează Reuters.

Magistratul californian Lucy Koh consideră că suma prevăzută în acord este prea mică, având în vedere probele existente împotriva companiilor.

"Există dovezi substanţiale şi convingătoare că fondatorul Apple Steve Jobs a fost una dintre, dacă nu chiar figura centrală a acestei conspiraţii", a afirmat judecătorul din San Jose, oferind detalii despre situaţiile în care au fost implicaţi Jobs şi alţi directori de companii din Sillicon Valley.

Reprezentanţii Apple şi Google au refuzat să comenteze. Chuck Mulloy, purtătorul de cuvânt al Intel, s-a declarat dezamăgit. Nu au putut fi contactaţi nici avocaţii angajaţilor care sunt parte în proces, nici vreun reprezentant al Adobe.

În plângerea înaintată în 2011, angajaţii susţin că asocierea companiilor le-a limitat mobilitatea de angajare şi, implicit, salariile.

Cazul se bazează, în principal, pe e-mailuri în care Steve Jobs, Eric Schmidt (fostul director al Google) şi şefi ai unor companii concurente au plănuit să evite furtul de ingineri.

În aprilie, cu puţin timp înaintea procesului, cele patru companii au convenit să încheie un acord cu angajaţii. Iniţial, reclamanţii intenţionau să solicite despăgubiri de 3 miliarde de dolari, sumă care ar fi putut să fie triplată, conform legislaţiei antitrust.

Avocaţii reclamanţilor au cerut instanţei să aprobe acordul, motivând că angajaţii se vor confrunta cu riscuri serioase la apel. Totuşi, unii dintre reclamanţi au contestat acordul, afirmând că ambele părţi ar trebui să revină la masa negocierilor, în speranţa obţinerii unei sume mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb