Apple şi Samsung au "făcut legea" în 2019

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 martie 2020

Două companii au dominat autoritar piaţa telefoanelor inteligente anul trecut. Nouă din cele mai vândute 10 smartphone-uri sunt produse de Apple şi Samsung. iPhone XR şi iPhone 11 au fost cele mai vândute smartphone-uri anul trecut, cu Apple având 6 modele în topul vânzărilor pe 2019. Clasamentul realizat de Counterpoint Research mai cuprinde 3 modele Samsung din seria Galaxy A şi un Oppo A5. iPhone XR, liderul de anul trecut, a avut 3% din piaţă. iPhone 11, locul 2 după vânzări, a avut o cotă de 2,1%, în vreme ce restul modelelor au fost sub două procente. Samsung nu a reuşit să aducă în acest top niciun flagship, fiind prezente doar modele din clasa de mijloc, ceea ce vorbeşte şi despre diferenţele dintre marginile de profit ale Apple şi Samsung, informează news.ro. De remarcat că Huawei lipseşte complet din top 10, singurul reprezentant al Chinei fiind Oppo. Apple a dominat copios vânzările în America de Nord, dar are două modele în cele mai vândute 5 smartphone-uri din Europa. Samsung deţine primele locuri în restul regiunilor, în vreme ce Oppo a performat cel mai bine în China.

Samsung Electronics şi LG Innotek au anunţat că şi-au închis fabricile din Coreea de Sud, în urma unor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Samsung produce telefoanele mobile premium Galaxy Z Flip şi Galaxy S20 la fabrica din Gumi, în apropiere de Daegu, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de virus din Coreea de Sud. Unitatea va fi închisă temporar pentru dezinfecţie, iar etajul unde a lucrat angajatul infectat va fi redeschis marţi seara. LG Innoteck, care furnizează module de cameră pentru telefoanele iPhone, a închis duminică pentru dezinfectare fabrica sa din Gumi, după ce s-a confirmat că un angajat a contractat virusul.

---------------

Impactul coronavirusului asupra producţiei de componente pentru iPhone ar putea fi mai mare decât s-a crezut iniţial, aceasta urmând să revină la normal abia în al doilea trimestru al anului. Nivelul producţiei în rândul partenerilor Apple care dezvoltă componentele de iPhone este în continuare redus şi va rămâne la fel şi cel puţin în următoarele 2-3 luni. Mulţi dintre angajaţii companiilor chinezeşti cu care lucrează Apple stau acasă din cauza temerilor de infectare cu coronavirus, ceea ce afectează producţia de componente pentru iPhone, susţine analistul Ming-Chi Kuo. Acesta exemplifică vorbind de stocurile de lentile pentru camera foto de iPhone, produse Genius Electronic Optical, care vor scădea şi mai mult în perioada următoare. Compania Chineză ar mai avea stocuri de lentile pentru încă o lună, însă producţia nu-şi va "reveni semnificativ" mai devreme de luna mai, ceea ce o va pune pe Apple într-o situaţie foarte dificilă, dacă nu găseşte alte surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb