Aproape jumătate din zborurile europene au fost amânate din cauza unei defecţiuni a sistemului de gestionare a zborurilor

D.I.
Internaţional #Transporturi / 3 aprilie 2018

Aproape jumătate din zborurile europene au fost amânate din cauza unei defecţiuni a sistemului de gestionare a zborurilor

Aproape jumătate din zborurile europene de astăzi au suferit întârzieri din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de gestionare a zborurilor, anunţă Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene, Eurocontrol.

Eurocontrol a anunţat că aproximativ jumătate dintre cele 29.500 de zboruri programate astăzi în Europa au înregistrat întârzieri.

Eurocontrol semnalase puţin mai devreme o 'defecţiune a sistemului ameliorat de gestiune tactică a fluxurilor', denumit ETFMS.

"Problema cu sistemul ETFMS a fost identificată şi sunt luate măsuri pentru a permite revenirea la normal", a dat asigurări Eurocontrol, care se aşteaptă ca situaţia să fie restabilită în totalitate "până la sfârşitul serii".

Este de aşteptat ca situaţia să revină la normal în această seară, iar Eurocontrol susţine că nu există riscuri privind siguranţa pasagerilor.

Eurocontrol nu a dat detalii despre defecţiunea tehnică ce a provocat aceste perturbări, însă o purtătoare de cuvânt a declarat pentru AFP că este vorba despre o problemă neobişnuită.

Planul de urgenţă în cazul unei defecţiuni a sistemului, făcut public pe site-ul organizaţiei, cere o reducere a capacităţii reţelei europene cu 10% şi crearea unor "intervale predeterminate de decolări" pentru aeroporturile importante, informează BBC.

"În acest caz, companiile aeriene se pot aştepta la întârzieri semnificative", se arată în plan.

Mai multe aeroporturi au avertizat pasagerii că se pot aştepta la întârzieri iar la aeroportul din Bruxelles au avut loc doar 10 decolări pe oră. De asemenea, aeroporturile din Amsterdam, Helsinki şi Dublin au avertizat pasagerii cu privire la întârzieri.

Aeroportul Amsterdam-Schipol i-a invitat pe călători să consulte informaţiile de pe site-ul său în urma incidentului de la Eurocontrol, menţionând "posibile consecinţe asupra procedurilor de plecare".

"Traficul nostru se confruntă cu întârzieri din cauza unor probleme în sistemele Eurocontrol", a indicat şi aeroportul din Helsinki, tot pe Twitter.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb