"Arcelor" ar putea veni cu o nouă ofertă pentru "Dofasco"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2006

Compania europeană "Arcelor" SA, al doilea producător mondial de oţel, ar putea înainta o nouă ofertă ostilă de preluare a societăţii canadiene "Dofasco" Inc., spun analiştii, astfel că va continua lupta cu "ThyssenKrupp" Germania, care, la data de 3 ianuarie 2006, a decis să plătească 63 de dolari canadieni (54,87 dolari americani) pentru o acţiune "Dofas-co". Aceasta din urmă a fost a doua ofertă depusă de compania germană, iar valoarea sa este aceeaşi cu propunerea făcută de "Arcelor" la finele anului trecut. Pînă la momentul actual, ambele companii - "Arcelor" şi "ThyssenKrupp", au înaintat cîte două oferte pentru preluarea oţelăriei canadiene.

Amintim că, la data de 28 noiembrie 2005, oficialii "Dofas-co" au anunţat că preferă oferta "ThyssenKrupp", întrucît aceasta nu presupune disponibilizări ori închiderea unor fabrici.

"Aşteptăm ca < Arcelor > să-şi majoreze din nou oferta", consideră Michael Sones, analist la "ABN Amro". În opinia sa, aproape că nu există un punct în care să se oprească aceste oferte. La rîndul lor, analiştii de la "Credit Suisse", sînt de părere că "Arcelor" ar putea oferi între 65 şi 67 dolari canadieni pentru un titlu "Dofasco", în speranţa că nu vor mai fi provocaţi de cei de la "ThyssenKrupp".

"Arcelor" şi "ThyssenKrupp" vor ca, prin achiziţia "Dofasco", să obţină acces la 10% din piaţa nord-americană a oţelului des-tinat industriei auto. Pe această piaţă domină, la momentul actual, gigantul siderurgic "Mittal Steel" Co., numărul unu mondial în domeniu.

Reprezentanţii "Arcelor" nu au comentat opiniile exprimate de analişti. Dacă va prelua "Dofas-co", "Arcelor" va trebui să des-păgubească "ThyssenKrupp" cu 100 de milioane de dolari canadieni, pentru că aceasta din urmă a pierdut înţelegerea de preluare a companiei canadiene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb