Arestări la "Deutsche Bank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2012

Arestări la "Deutsche Bank"

Sediul din Frankfurt al "Deutsche Bank" AG - cea mai mare bancă germană - a fost percheziţionat de Poliţie, iar cinci angajaţi ai instituţiei financiare au fost ares­taţi ca parte a unei anchete de evaziune fiscală ce are legătură cu vânzarea de certificate de emisii de CO2.

Ancheta priveşte 25 de angajaţi ai băncii germane, potrivit afirmaţiilor lui Guenter Wittig, purtător de cuvânt al Biroului Procurorului General din Frankfurt. Cei cinci au fost arestaţi pentru obstrucţionarea justiţiei şi spălare de bani, a spus Guenter Wittig, fără să identifice suspecţii.

"Există suspiciuni că angajaţi ai băncii au ascuns de autorităţi anumite probe şi nu au raportat potenţiale activităţi de spălare a banilor", a menţionat Wittig.

La "Deutsche Bank" au mai avut loc raiduri în 2010, ca parte a acestui caz. În cadrul raidurilor din această săptămână, inspectorii fiscali au sechestrat computere şi dosare. În afară de sediul principal din Frankfurt, au fost vizitate de poliţişti şi unităţi din Berlin şi Düsseldorf.

"Deutsche Bank" a informat: "Aceste raiduri sunt parte a unei anchete împotriva unor persoane fizice. Deutsche Bank continuă să coopereze pe deplin cu autorităţile".

Şase bărbaţi care au legătură cu societăţile mici de tranzacţionare au fost condamnaţi de către o instanţă din Frankfurt, în urmă cu un an, pentru evaziune fiscală într-un caz legat de vânzarea de certificate de CO2 către "Deutsche Bank". La momentul respectiv, judecătorul de caz, Martin Bach, declara că instituţia de credit din Germania, care a achiziţionat titlurile, trebuia să ştie că acestea au fost folosite pentru sustragerea ilegală de la plata taxei pe valoarea adăugată.

Anul trecut, procurorii germani au anunţat că investighează 170 de persoane, din care şapte de la "Deutsche Bank", pentru o schemă care a împiedicat guvernul să realizeze venituri 300 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb