Armata ucraineană avertizează asupra intrării "iminente în luptă" a trupelor ruse din Transnistria

G.U.
Internaţional / 8 mai 2022

Armata ucraineană avertizează asupra intrării "iminente în luptă" a trupelor ruse din Transnistria

Statul Major ucrainean a avertizat astăzi asupra a ceea ce a calificat drept "pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă" a grupurilor armate şi a trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, informează EFE, conform Digi24.

"Situaţia din Basarabia rămâne încordată. Formaţiunile forţelor armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi unităţi ale grupurilor operaţionale ale armatei ruse sunt gata pregătite de luptă", se arată în comunicatul Statului Major ucrainean.

De câteva săptămâni, autorităţile ucrainene avertizează cu privire la o posibilă extindere a conflictului către acest teritoriu prorus al Republicii Moldova. În acelaşi timp, Transnistria a denunţat la rândul său atacuri cu drone neidentificate asupra acestei regiuni.

De cealaltă parte, reprezentanţii regimului de la Tiraspol au negat anterior faptul că s-ar pregăti să atace Ucraina. Liderul separatiştilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, declara zilele trecute că Transnistria "nu reprezintă un pericol pentru ţările vecine", relatează Deschide.md, citată de Agerpres.

În plus, Deschide.md menţionează că pregătirea pentru luptă "plină" reprezintă cel mai înalt grad de pregătire a trupelor, în care acestea sunt capabile să înceapă să execute misiuni de luptă.

Situaţia din Transnistria a început să se tensioneze la finele lunii aprilie, după o serie de tiruri şi explozii la edificii şi infrastructuri guvernamentale care, potrivit autorităţilor locale, proveneau de pe teritoriul ucrainean.

Kievul a dat atunci asigurări că este vorba despre o operaţiune "sub steag fals" a Rusiei pentru a da vina pe Ucraina pentru acele atacuri şi a acuzat Moscova că se pregăteşte să lanseze o ofensivă împotriva Republicii Moldova, în timp ce Rusia a calificat aceste incidente drept o încercare de a atrage acest teritoriu în conflictul armat din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Aesti bolsevici umflati cu paie nu se pot bate nici cu tarile africane da sa mai atace Ucraina . Acolo sunt doar o mina de bolsevici bolnavi sclerozati ca si ceilalti care ii sustin pe linga ca sunt animale fara tara stau pe teritoriul unui stat liber si independent poluindul.

    Daca intra rușii in Moldova, Romania nu are de ales daca va primi cerere de ajutor din partea Moldovei... Eventual se poate aranja că Ucraina să intervină oficial în ajutorul Moldovei dar ... Cu sprijinul României

    1. R Moldova nu este in NATO este neutra, Romania nu poate intervenii acolo...

      Adica Rusia poate interveni oriunde in numele protejarii rusilor, dar Romania in Moldova nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb