Arval: Firmele s-au orientat spre produsele de sale & lease-back pentru a face rost de lichidităţi

(N.I.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 martie 2009

Compania de leasing operaţional Arval România, controlată de BNP Paribas, a înregistrat o creştere cu 20% a solicitărilor pentru produsul sale&lease-back din partea firmelor în primele două luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2008 pentru a face rost de lichidităţi, a comunicat compania.

Sistemul "sale & lease-back" presupune vânzarea către compania de leasing a unui activ aflat în proprietatea clientului, iar în baza unui contract de leasing pe termen lung acesta îşi păstrează dreptul de uzufruct asupra activului respectiv, asigurând în acelaşi timp lichidităţi prin contractul de leasing.

Această evoluţie este impulsionată de contextul crizei financiare, susţin reprezentanţii Arval România, deoarece produsul oferă lichidităţi imediate şi, în acelaşi timp, costurile şi riscurile scad pentru companii, acestea fiind preluate de societatea de leasing operaţional.

"Opţiunea sale&lease-back reprezintă una dintre soluţiile câştigătoare spre care tot mai multe companii din România se vor îndrepta în următoarea perioadă, din cauza problemei lichidităţilor cu care se confruntă", a declarat Arnault Leglaye, managing director Arval România, în comunicatul transmis, ieri, de companie.

El a explicat că această tendinţă va putea fi observată în mai multe domenii, precum cel imobiliar sau bancar, alături de cel al leasingului operaţional.

"Ne aşteptăm ca activităţile de sale&lease-back din domeniul leasingului operaţional să urmeze în continuare acelaşi trend ascendent la nivel european", a mai spus el.

Produsul sale&lease-back aduce 10% din totalul cifrei de afaceri în acest an

Reprezentanţii Arval România apreciază că activităţile de sale&lease-back vor contribui cu 10% la totalul cifrei de afaceri a companiei, estimată la 16-17 milioane de euro pentru 2009, se arată în comunicat.

În prezent, Arval România are 120 de clienţi, cu 25% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2008 şi o flotă de 2.300 de vehicule.

Activităţile de sale&lease-back reprezintă o modalitate de a vinde vehiculele către Arval România, aceeaşi flotă fiind utilizată în continuare de clienţi, cu un plus de servicii incluse, asigurând o creştere a lichidităţilor în afacerile acestora, se mai arată în comunicat.

Arval şi-a început activitatea în România la sfârşitul lui 2006, iar la finalul anului trecut administra o flotă de 1.700 de vehicule.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb