Arxia digitalizează administraţia publică din state din Africa de Est şi America Latină

S.B.
Companii / 11 ianuarie 2022

Arxia digitalizează administraţia publică din state din Africa de Est şi America Latină

Arxia, companie românească cu experienţă în crearea de soluţii informatice şi consultanţă în domeniul digitalizării, inclusiv a instituţiilor publice din România şi din afara ţării, se extinde în două pieţe în plină dezvoltare din Africa de Est şi America de Sud, respectiv în Uganda şi Chile.

Compania îşi propune ca, prin proiectele pe care le dezvoltă în aceste regiuni, să contribuie la transformarea digitală a societăţilor şi la construcţia ecosistemelor digitale din Africa de Est şi America Latină, pe două paliere: digitalizare instituţională şi dezvoltarea industriei de IT locale. Pentru sectorul public, proiectele implică creşterea capacităţii administrative de livrare şi evaluare a proiectelor de consultanţă în IT, pregătirea personalului administrativ şi guvernamental prin transfer de cunoştinţe şi implementarea de soluţii informatice. În ceea ce priveşte industria IT, Arxia susţine programe de asistenţă pentru dezvoltarea de cunoştinţe tehnice avansate în domenii precum: inteligenţă artificială, securitate cibernetică şi arhitectură software.

Daniel Homorodean, CEO-ul Arxia, subliniază potenţialul major al pieţelor în curs de dezvoltare: "Pieţele din America de Sud şi Africa au nevoie de transferul de expertiză şi cunoaştere pe care companiile europene şi româneşti le pot pune la dispoziţie, în ţările care se află la început de drum în domeniul digitalizării şi dezvoltării industriei IT. Putem contribui la eficientizarea rapidă şi masivă a proceselor administrative din aceste state, iar sectorul guvernamental este deschis la noi abordări. Există un potenţial extraordinar în aceste pieţe, atât pentru evoluţia lor, cât şi pentru oportunităţile de internaţionalizare a companiilor de IT româneşti care îşi propun o expansiune în pieţe străine."

Daniel Homorodean lucrează deja de mai mulţi ani în proiecte de digitalizare instituţională în Uganda, Rwanda, Chile şi Peru, atât în sectorul guvernamental, cât şi în domeniul industriei bancare şi al celei logistice. Compania a câştigat, prin licitaţie publică, contracte de consultanţă în valoare de peste 300.000 de Euro, pentru proiecte derulate în Rwanda şi a contribuit la implementarea a 150 de site-uri guvernamentale şi instituţionale, număr care va creşte în acest an la peste 300.

"Urmărim atât proiecte majore de implementare în sectorul guvernamental, în domeniul gestiunii tranzacţiilor comerciale şi raportării fiscale, facturare electronică, interoperabilitate, identitate electronică, sau digitalizarea achiziţiilor publice, cât şi proiecte de consultanţă şi training. Suntem dornici să identificăm parteneri care au expertiză şi soluţii relevante, pe care le putem promova în pieţele emergente, precum şi companii care doresc să exploreze oportunităţi pe alte meridiane, cu care să facem echipă pentru a descoperi noi direcţii de afacere" a completat Daniel.

Situaţia pieţelor emergente din Africa

Potenţialul pieţelor africane este recunoscut şi susţinut chiar de către Comisia Europeană, pentru care relaţia cu Africa este printre priorităţile cheie, asumându-şi investiţii masive în următorii ani pentru sprijinirea transformării digitale a ţărilor din regiune.

Multe ţări din Africa au o creştere netă a PIB-ului de peste 6%, şi-au dublat populaţia în ultimii 30 de ani, iar analizele arată că tendinţa de creştere va continua până în 2050 (Africa va creşte de la 1.2 miliarde de oameni acum, la peste 2 miliarde în următoarele 3 decade, potrivit prognozelor).

În domeniul digitalizării, lipsa unor sisteme deja existente permite adoptarea rapidă a celor mai avansate soluţii. Pentru majoritatea guvernelor de pe continent, informatizarea este prioritate esenţială, alături de înlesnirea accesului la informaţie şi la servicii instituţionale pentru toţi cetăţenii. Unul din proiectele pe care Arxia le implementează în acest sens este o soluţie de tip chatbot conversaţional vocal, care va permite populaţiilor locale din statele africane să acceseze informaţii de interes public, discutând la telefon, în limbaj natural, în limba maternă, cu sistemul informatic. Acest proiect va deschide drumul spre alte implementări, asigurând integrarea informaţională a sute de milioane de oameni care folosesc doar limba lor locală din Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb