ASF i-a retras lui Andrici avizul de administrator al SIF Oltenia

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 15 septembrie 2021

ASF i-a retras lui Andrici avizul de administrator al SIF Oltenia

Adrian Andrici nu a dovedit că are cunoştinţele necesare îndeplinirii funcţiei, conform Autorităţii

Andrici fusese propus ca administrator al SIF-ului de Olimpiu Blăjuţ - director general adjunct al Swiss Capital

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras aprobarea acordată lui Adrian Andrici ca membru al Consiliului de Administraţie al SIF Olteania (SIF4), deoarece acesta nu a făcut dovada că are cunoştinţele necesare îndeplinirii funcţiei, după cum reiese din raportul Autorităţii, publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Adrian Andrici fusese avizat de ASF ca administrator al SIF Oltenia la finele anului trecut, dar cu obligaţia ca societatea să conceapă şi să implementeze un plan de integrare şi formare profesională pentru personalizat pentru acesta.

Conform deciziei ASF de astăzi, în urma interviului susţinut de Andrici în data de 16 iulie a reieşit că, deşi a absolvit două programe de pregătire profesională (organizate de IBR şi, respectiv, Centrul de Pregătire Financiară Millenium), acesta nu a dovedit însuşirea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor de administrator al SIF Oltenia, la un nivel adecvat pentru a fi îndeplinite anumite criterii, conform cadrului legal.

"Răspunsurile prezentate la întrebările adresate au fost sumare, incomplete, cu caracter general, iar în unele situaţii nu au putut fi oferite, reliefând astfel faptul că acesta nu cunoaşte noţiuni esenţiale cuprinse în legislaţie sau în documentele interne ale societăţii la cerinţele organizatorice şi legislative aplicabile funcţiei de membru al Consiliului, aspecte esenţiale cu privire la modalitatea de administrare a unor riscuri ce pot exista la nivelul societăţii", se arată în decizia ASF.

De asemenea, Autoritatea a impus în sarcina board-ului SIF Oltenia obligaţia de a se întruni, în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei, pentru adoptarea unei hotărâri cu privire la numirea unui administrator provizoriu sau convocarea acţionarilor pentru completarea board-ului.

Andrici era Preşedintele Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, membru al Comitetului de Politici Investiţionale - Strategii şi membru al Comitetului de Audit; Cine plăteşte ?

Dar Andrici nu era doar administrator al SIF-ului din Craiova, ci mai era şi preşedintele Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, membru al Comitetului de Politici Investiţionale - Strategii şi membru al Comitetului de Audit.

În aceste condiţii, orice acţionar onest al SIF Oltenia îşi pune întrebarea cum de este posibil ca o persoană complet nepregătită să aibă un cuvânt greu de spus în destinele unei societăţi listată la Bursă, cu un activ net de 2,17 miliarde de lei şi cu o groază de acţionari. Şi, bineînţeles, întrebarea retorică - cine a plătit? Cine a plătit remuneraţia lui Andrici pentru perioada în care a fost administrator al SIF-ului şi membru în toate comitetele sau cine va plăti pentru toate deciziile luate, ale căror efecte cine ştie când se vor vedea? Acţionarii au plătit şi vor plăti!

Adrian Andrici, ce a fost propus ca administrator al SIF Oltenia de Olimpiu Blăjuţ - director general adjunct al Swiss Capital.

Decizia ASF poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 30 de zile de la comunicare, demers care nu suspendă executarea.

Amintim că, începând de toamna trecută, SIF Oltenia are o nouă conducere după ce echipa lui Tudor Ciurezu a fost înlăturată în urma votului unui grup format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri.

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. Pai nu era Juravle sa-i sufle? Nu avea copiutzele in manecutza? Cica o sa fie propusi de catre Parchet in CA la Rahova. Au mai fost ei de cateva ori dar cum persevereaza o sa fie cu succes de data asta.

    1. ...

      ...

      ...

      ...

      ...

      Ce ne facem MAKE? A iesit ASF-ul din cardasie, ca pana acum tot asta sustineai. Sau mai bine ne apucam sa citim si ziare scrise de persoane competente :)

      Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul.

    Bogdane! nu esti de gașcă. L-ai imbrobodit pe Busu si l-ai abandonat. Acum faci la fel cu Andrici. Păi ce faci frate, vrei sa câștigi numai tu si ai tai? Devenise lacom?

    1. Da...Urat caracter!

    Pai numai pe Andrici l au dibuit? Sunt cel putin o duzina. Nu e de mirare ca SIF urile se tranzactioneaza cu disconturi de 30-65%.

    Pai aia de la BRK au listat atitea companii fara importanta si au cumparat si 10% la fosta Banca feroviara o banca care are datorii de 40 de milioane de lei si profituri modice, iar la BRK tot Andrici este actionar cu 9.99%. Mai spuneti ceva daca puteti. 

    1. Andrici crede că e un geniu neînțeles. De fapt e săgeată. În limbaj DIICOT

      ...

      ...

      A împrumutat și SC ALTUR SA cu suma de 3,5 milioane lei in niste condiții ..., dar este in CA la ALTUR, așa ca .... ce ss mai zic

      SIF5 a imprumutat ALTUR?

    Si acum sa vina printu din bel-air.

    Andricei, chisei, ciurezi, fercalezi, creme de la creme. Asa cum la impact a venit garda noua dupa popica, la brk dupa eva kiss, e timpul showului la sifs.

    Oricum, de sch6mbat se sch6mba capeteniile nu si metehnele, si fetitele adiacente.  

    1. Hai du-te ca nu zici nimic, doar te dai interesant

      Dacă Make te blochează definitiv ar fi bine pentru ziar. Ești un parazit dar tare guraliv.

    se vorbeste ca andrici a fost slab de tot si la interviul de anul trecut dar au fost presiuni sa fie avizat si s-a gasit invention asta sa il numeasca dar sa faca pregatire in domeniu.nu ati mai auzit asa ceva, a fost cu dedicatie pentru andrici de la gradinescu.se pare ca gradinescu a insistat si s-a facut.acum cred ca gradinescu s-a speriat si vrea sa para ca nici usturoi nu a mancat nici gura nu i miroase.dar ii pute gura.

    1. Eu am auzit altceva. Ca acea extremitate a corpului tau numita la mișto CAP iti folosește ori sa nu te îneci deoarece te tine la suprafață ori sa nu te ploaie în gat și sa te umple de lichide. Din câte știu eu evaluarea se face de către o comisie formata din 5 persoane din diferite servicii. Dar țu nu ai de unde sa știi ca ești mic și prost și mai stai și la coada la wc.

      Poate ne spui si noua, daca mazilirea lui Florentina Boboc si Catalina Sava are vreo legatură cu reactiile lor față de momentul AGA din 12 10 când grupul infractional organizat si-a batut joc de situațiile financiare SIF 5. Mazilirea celor doua doamne, cu adevarat profesioniste, are legătură cumva si cu evaluarea administratorilor noi alesi la SIF 5? Busu, asa cum merita, a fost respins la avizare dar Andrici a scăpat basma curată. Dacă Andrici era complet pe dinafară atunci si s-a dovedit ca este inapt si acum, cum explică ASF, ca autoritate de supraveghere si control ca i s-a permis sa indeplinească o functie atat de importantă, inapt fiind? Cum explică ASF că s-a tolerat la SIF 5 un CA compus din 4 membri si nu i-a obligat nimeni sa facă procedura de cooptare, că legea zice ca se face deindata.

      Prin urmare, postac platit de infractori, ce ai tu de zis acum? 

      Care e problema cu hotărârile AGA din 12.10.2020? În Dosarul 3607/63/2020 instanța de judecata a confirmat legalitatea lor.

      Te faci ca nu intelegi sau ce? Faci pe prostul? Vezi sa nu ramai asa.

      E unu care le știe pe toate . Instanțele nu decid soarta unei companii. ASFul are obligația sa verifice dacă o companie e condusă legal. la Sif 5 a fost și a rămas un haos total pentru ca Drăgoi&lakis asta urmăresc . Haos ca acțiunea sa rămână in cap și sa batjocorească restul acționarilor . In locul lu Andrici vor numi urgent tot un om de paie.

      ASF-ul a zis clar ieri ca in maxim 50 de zile trebuie convocata AGOA la Sif 5 pentru alegerea unui administrator in locul lui Andrici.

      Andrei Andrici este un bețiv, cum naiba să invete când toata ziua este beat.

      Văd ca stii multe despre comisii…sa fi Andrici sau o sluga a lui? Faceți umbră pământului degeaba. Sunteti doar niște lipitori!

      Catalina, tu comentezi? Ai fost mazilita de profesionista ce ai fost!? Nu ti-e rusine nici in al 12-lea ceas? Hai sictir!

      Eu cred ca cele doua putere au fost date afara din cauza credinței. Au crezut ca sunt veșnice și ca incompetenta lor se poate ascunde sub perdeaua de fum a vechimei pe piața. Nu a fost sa fie.

    Dacă interviul a fost in 16 iulie, ce au așteptat două luni ca sa ii retrage avizul? Cum este posibil sa tina atât de mult un proces decizional la un fapt banal, adică să constați că un om nu e pregătit. Inseamna ca problema asigurărilor și celelalte probleme din piața inclusiv a sifelor sunt de domeniul imposibilului pentru Marcu și gasca.

    Cum recuperezi banii de la un administrator care nu a indeplinit conditiile nici prima oara nici acum dar a primit aprobare cu conditia sa faca studii in 6 luni?

    La cat se ridica prejudiciul? 

    1. Andrici nu are nicio vina ca a fost plătit. ASF-ul l-a avizat sub condiția instruirii. Ca S-a instruit și nu S-a prins nimic de el , iar nu are nicio vina. Atât îl duce capul, nu poate omul mai mult!

      Gradinescu a dispus sa fie avizat.

      Sa dea banii inapoi, sunt banii actionarilor, iar apoi sa iasa cu un comunicat de presa, sa ne spuna ca i-a restituit! Ii doar un hapsân mojic!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb