Asia va cumpăra mai mult grâu din zona Mării Negre, graţie preţurilor atractive

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2015

Grâul provenit din bazinul Mării Negre ar putea să-şi redobândească cota pe piaţa din Asia pe măsură ce furnizorii reduc preţurile pentru noua recoltă, în condiţiile în care ploile din ultima vreme vor creşte producţiile în Rusia şi Ucraina, transmite Reuters.

În plus, livrările de grâu din zona Mării Negre către Asia ar putea să fie un competitor redutabil pentru Australia, al patrulea exportator mondial, care se confruntă deja cu o scădere a livrărilor pe fondul diminuării cererii din China şi alte pieţe.

"Oferă preţuri foarte atractive şi cred că vom vedea multe contracte pentru Marea Neagră venite din Asia", a declarat un manager din Singapore, de la o mare firmă internaţională de trading, adăugând: "Utilizatorii finali nu au contractat niciun cargo încă, deoarece preţurile continuă să scadă. Cumpărătorii vor începe să se uite după livrări după ce piaţa se va stabiliza".

Grâul din zona Mării Negre cu livrare în lunile iulie-august este oferit la un preţ de 210 dolari pe tonă, inclusiv cost şi navlu, în scădere faţă de 240-250 de dolari pe tonă în urmă cu două săptămâni. Comparativ, grâul din Australia este oferit la un preţ de 245 de dolari pe tonă.

Doi traderi au estimat că vânzările de grâu din zona Mării Negre pe piaţa din Asia ar putea urca până la 6-7 milioane de tone în anul care se va încheia în luna iunie 2016, un nivel care nu s-a mai înregistrat de câţiva ani, de la 4-5 milioane tone în exerciţiul 2014/2015. Numai Thailanda şi Coreea de Sud ar putea cumpăra fiecare un milion de tone de grâu pentru hrana animalelor, dacă preţurile rămân competitive, în timp ce Filipine are nevoie de aproximativ 500.000 de tone de grâu pe an. De asemenea, Indonezia, principalul importator de grâu din Asia, ar urma să cumpere grâu din Marea Neagră, pe care să-l amestece cu grâu din Australia şi America de Nord, apreciază Agerpres.

India, care în mod normal concurează cu furnizorii de grâu din Marea Neagră, ar urma să evite exporturile, deoarece ploile neaşteptate din ultima lună au afectat recoltele.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb