Asociaţii "Desintco" şi-au radiat afacerea

D.B.
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2010

Firma în care a fost acţionar fratele preşedintelui a fost radiată la un an de la tentativa de a intra pe piaţa industriei militare

Cei trei parteneri care au mai rămas în faimoasa afacere "Desintco" - după retragerea fratelui preşedintelui, Mircea Băses-cu, şi a fiicei lui Aurel Cazacu, fostul şef al Direcţiei de industrie militară din Ministerul Economiei - au decis recent să-şi radieze firma, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Motivul oficial al radierii a fost dizolvarea societăţii.

Subiectul afacerii "Desintco" a generat un imens scandal în august 2009, după ce ziarul "BURSA" a publicat, în premieră, un amplu articol legat de actorii care au fondat, în grabă, această nouă afacere, pe scheletul unei agenţii de turism din Ilfov.

Numele implicate în noua afacere erau dintre cele mai diverse: de la fostul locţiitor al şefului înzestrării armate, la fratele preşedintelui şi de la fiica şefului industriei militare din Ministerul Economiei, la doi reprezentanţi ai unor companii militare din Statele Unite.

Ziarul BURSA a arătat atunci că asocierea fratelui preşedintelui într-o companie cu specific militar, cu foşti şi actuali şefi ai industriei militare, dar şi cu reprezentanţi ai unor companii militare americane risca să-l aşeze pe preşedintele Traian Băsescu într-o poziţie de conflict de interese, prin poziţia de şef al CSAT, organismul care, printre altele, aprobă şi înzestrarea armatei.

Mircea Băsescu s-a retras din acţionariatul firmei (unde figura cu 30% din capitalul social) la puţin timp după izbucnirea scandalului, după ce preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să iasă din afacere.

Tot atunci, din firmă s-a retras şi fiica lui Aurel Cazacu, cel care, în urma scandalului, a demisionat din funcţia de director în Ministerul Economiei.

Astfel că, din cei cinci asociaţi iniţiali au mai rămas doar trei: Cris-tian Geamănu, reprezentantul companiei "General Defence" Co, Romeo Oiţă, repretentantul companiei americane "Navigator Development" şi Ion Eftimie Sandu, proaspăt plecat din funcţia de locţiitor al şefului înzestrării armatei. Toţi trei au fost implicaţi activ în organizarea expoziţiei de tehnică militară- Naval Defence Exhibition (NDE) Constanţa.

Compania a avut, anul trecut, o activitate neînsemnată, înregistrând o cifră de afaceri de doar 22.000 de lei, care este posibil să fi fost generată de prima formă a afacerii, cea privind agenţiile de turism. Ceea ce mai arată că, ulterior, prin transformarea societăţii de turism "Envy Tour" în firma "Desintco", nu s-a mai implicat în afacerile pentru care a fost proiectată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lucru la domiciliu: Daca chiar va doriti un job, accesati adresa de e-mail : elenacrisan.54@gmail.com, avand ca subiect cuvantul LUCRU.

    Aveti nevoie neaparata de : un calculator conectat la internet şi un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line. 

    -Fără program fix, pentru personae care au varsta între 16 – 60 ani, dar au cunoastinţe medii privind accesarea unui PC. 

    -In ce consta munca: lucrul la calculator, lucrul cu internetul, lucrul cu e-mail-ul. 

    -Puteti accesa peste programul vostru de lucru, fară nici un fel de taxe, dar si fara promisiuni inselatoare; Fiecare va castiga dupa priceperea sa si puterea lui de munca. 

    -Fara avans pentru acest start. Important: daca poti sa lucrezi 3-4 ore din 24 h, poti obtine maxim 70 euro, dar daca doresti si poti sa lucrezi mai mult, poti obtine aprox. 500 euro;

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb