ATACUL DE LA ISTANBUL Statul Islamic a revendicat atacul armat de la clubul Reina

Internaţional / 2 ianuarie 2017

Sursa: Agerpres/EPA

Sursa: Agerpres/EPA

Un nou atac armat la Istanbul - Două persoane au fost rănite după ce o persoană a deschis focul într-o moschee

Actualizare

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat luni dimineaţă atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina din Istanbul, unde au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini. Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters, potrivit news.ro.

"În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care luptătorii Statului Islamic le-au condus împotriva apărătorilor crucii din Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creştinii petrec această sărbătoare apostată", se arată într-un comunicat al ISIS.

The Guardian scrie că autorităţile turce au descoperit mai multe similarităţi între atentatul de la aeroportul internaţional Ataturk şi atacul armat de la clubul Reina. De asemenea, anchetatorii încearcă să investigheze dacă este vorba chiar de aceeaşi celulă teroristă a ISIS.

Până în acest moment, liderii turci au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

...

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat duminică după-amiază că autorităţile turce nu au informaţii clare pentru a putea stabili cine este vinovat de atacul armat sângeros de la clubul Reina din Istanbul, relatează news.ro. În atacul armat din noaptea de Revelion, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni străini, iar alţi 69 de oameni au fost răniţi, transmite Reuters.

"Mai multe detalii au început să iasă la lumină, dar autorităţile lucrează pentru a obţine rezultate concrete. Poliţiştii şi forţele de securitate vor transmite informaţii în timpul investigaţiei", a declarat premierul Yidlirim.

Prim-ministrul turc a evitat să speculeze cu privire la identitatea atacatorului, care este în continuare căutat de autorităţile din Istanbul. Forţele de securitate au lansat o operaţiune masivă în căutarea suspectului, care şi-a abandonat arma în clubul Reina.

Binali Yildirim a dezminţit informaţiile apărute în presă cu privire la costumul de Moş Crăciun pe care atacatorul l-ar fi folosit pentru a intra în clubul din Istanbul.

De asemenea, motivul atacului rămâne un mister.

Anterior, preşedintele turc a declarat că atacul armat nu este unul independent de situaţia complicată din regiune. Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului.

"Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă... a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou", a declarat guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin.

Unii martori susţin că atacatorul vorbea în limba arabă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial, iar pentru a scăpa cu viaţă unele persoane aflate în club au sărit în apele Bosforului.

Două persoane au fost rănite după ce o persoană a deschis focul într-o moschee

Autorităţile turce au anunţat duminică după-amiază că două persoane au fost rănite într-un nou atac armat la Istanbul, la moscheea Hasan Pasha din Alger, situată în partea europeană a oraşului.

Anchetatorii au lansat o investigaţie pentru a determina cine a deschis focul în moscheea Hasan Pasha, care este situată în nordul oraşului Istanbul. Însă, autorităţile nu cred că există un motiv politic în spatele atacului armat.

Martorii susţin că un bărbat înarmat a încercat să tragă în tatăl său după o ceartă aprinsă. Se pare că printre cei doi răniţi se numără tatăl atacatorului, precum şi persoana care stătea lângă el la rugăciune.

Credincioşii se adunau la moschee pentru rugăciunea de după-amiază atunci când a avut loc atacul armat.

Între timp, autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru capturarea atacatorului necunoscut de la clubul Reina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb