"Atenor Group" investeşte peste 30 milioane euro din fonduri proprii în spaţii de birouri

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 octombrie 2010

Întregul proiect presupune mai mult de 150 milioane de euro

Compania belgiană de dezvoltare imobiliară "Atenor Group" a iniţiat, la începutul acestei luni, construcţia primei faze a unui complex de birouri în zona de nord a Bucureştiului, pentru care va aloca peste 30 milioane euro, bani care provin exclusiv din fonduri proprii.

"Vom întârzia câteva luni începerea lucrărilor, pentru că am regândit proiectul. Iniţial doream să construim infrastructura pentru două din clădirile de birouri care vor fi dezvoltate în proiect. Am decis, însă, să dezvoltăm infrastructura doar pentru prima fază, adică o clădire de birouri", a declarat Paul Lannoye, director de proiect, citat de Mediafax.

Prima clădire va avea o suprafaţă închiriabilă de 18.000 de metri pătraţi şi face parte dintr-un complex de birouri care va totaliza, după finalizare, circa 78.000 de metri pătraţi (denumit "Hermes Business Campus"). Investiţia în întreg proiectul se ridică la peste 150 milioane de euro.

"Pentru prima fază, a cărei construcţie a fost începută la întâi octombrie, vom investi peste 30 de milioane de euro. Vom investi exclusiv fonduri proprii, pentru că este dificil acum să obţii credite, întrucât băncile solicită preînchirieri, iar în condiţiile actuale este greu să găseşti chiriaşi", a explicat Lannoye.

El a menţionat că, deocamdată, nu au fost încheiate contracte de închiriere, deşi compania negociază cu potenţiali clienţi.

Lannoye a adăugat că este în negocieri avansate cu două companii care sunt interesate să închirieze circa 5.000 de metri pătraţi din prima clădire de birouri a proiectului.

Compania a achiziţionat terenul de peste 15.000 de metri pătraţi din Bulevardul Dimitrie Pompeiu în anul 2008, iar prima fază a proiectului, "Hermes Business Campus - Building B", are ca termen de finalizare anul 2012, urmând să fie cons-truite alte două clădiri de birouri.

"Pentru restul proiectului vom începe construcţia în condiţii normale de piaţă. Adică le vom preînchiria, vom aborda instituţiile financiare pentru a obţine finanţare şi apoi vom începe construcţia. Credem că acest lucru se va întâmpla din 2012 sau chiar mai târziu", a arătat Lennoye, menţionând că grupul acţionează prudent şi cu grijă.

"Atenor Group" a finalizat mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea, la jumătatea anului trecut, active în valoare de 239 milioane de euro. Principalii acţionari ai companiei sunt TRIS, "Sofinim", "Luxempart", "Alva", "Stephan Sonneville", "Luxempart", care deţin împreună 54,58%, restul acţiunilor fiind tranzacţionate pe Bursa din Bruxelles.

Paul Lannoye: "Vom investi exclusiv fonduri proprii, pentru că este dificil acum să obţii credite, întrucât băncile solicită preînchirieri, iar în condiţiile actuale este greu să găseşti chiriaşi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb