BAA a vândut aeroportul Gatwick pentru 1,6 miliarde euro

F. A.
Companii #Transporturi / 21 octombrie 2009

Operatorul aeroportuar britanic BAA, companie controlată de grupul spaniol Ferrovial, a anunţat azi că va vinde aeroportul londonez Gatwick, al doilea mare aeroport din Marea Britanie, către fondul american de investiţii Global Infrastructure Partners pentru 1,51 miliarde lire sterline (1,6 miliarde euro sau 2,46 miliarde dolari), transmite AFP.

"BAA anunţă astăzi că a ajuns la un acord privind vânzarea pachetului de 100% din Gatwick Airport Limited către o entitate controlată de Global Infrastructure Partners pentru 1,51 miliarde lire sterline", se arată într-un comunicat de presă. BAA a precizat că veniturile generate de vânzare aeroportului Gatwick, operaţiune ce ar urma să se încheie în luna decembrie a acestui an, vor fi utilizate pentru reducerea datoriilor grupului.

Decizia de a scoate la vânzare aeroportul Gatwick este un răspuns la solicitarea Autorităţii de reglementare a concurenţei din Marea Britanie (Competition Commission). Anul trecut, Competition Commission a emis o hotărâre conform căreia, până în luna octombrie 2009, BAA trebuie să renunţe la trei din cele şapte aeroporturi pe care le deţine în Marea Britanie pentru a pune capăt poziţiei dominante care afectează concurenţa pe piaţă. Competition Commission a cerut BAA să vândă aeroportul Stansted şi să se decidă între Heathrow şi Gatwick, precum şi pentru unul din cele două aeroporturi pe care le deţine în Scoţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb