Banca Angliei a păstrat dobânda cheie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2016

Banca Angliei a păstrat dobânda cheie

Lira creşte, aurul scade

Banca Angliei a decis, în şedinţa de politică monetară de ieri, să păstreze dobânda de referinţă la nivelul minim record de 0,5%, semnalând că este pregătită să reia în august măsurile de stimulare economică, pe fondul turbulenţelor generate de decizia ţării de a părăsi Uniunea Europeană (Brexit).

Din cei nouă membri ai comitetului de politică monetară din cadrul Băncii Angliei, numai unul, Gertjan Vlieghe, a considerat că dobânda trebuie scăzută imediat. În schimb, toţi cei nouă membri au votat pentru menţinerea programului de achiziţii de active la 375 miliarde de lire sterline.

Decizia Băncii Angliei privind dobânda a surprins analiştii, care anticipau reducerea acesteia cu 0,25 puncte procentuale, la 0,25%. Aceasta ar fi fost prima diminuare a dobânzii cheie din 2009 până în prezent.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, "cei mai mulţi membri ai comitetul de politică monetară din Banca Angliei se aşteaptă la o relaxare a politicii în august. Comitetul a discutat mai multe opţiuni pentru relaxare.

Valoarea la care se vor ridica aceste măsuri sau un nou pachet de stimuli se va baza pe prognozele analiştilor. Măsurile vor fi stabilite în funcţie de interacţiunile cu pieţele financiare".

În urma deciziei Băncii Angliei, lira sterlină a crescut în raport cu principalele 16 valute, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni faţă de dolar.

Imediat după anunţul băncii, lira a urcat la 1,3480 dolari - cel mai ridicat curs al ultimelor două săptămâni. Ulterior, lira a avut un curs de 1,3312 dolari, mai mare cu 1,3% faţă de ziua anterioară.

Decizia Băncii Angliei a determinat, totodată, scăderea preţului aurului: pe piaţa spot din Londra, cotaţia s-a redus cu 1,5%, la 1.321,79 dolari uncia, cel mai scăzut din 1 iulie până acum. Săptămâna trecută, preţul aurului a atins cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani, 1.374,91 dolari/uncie, investitorii orientându-se către acest plasament sigur după votul britanicilor pentru ieşirea din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb