BANCA ANGLIEI: Băncile britanice fac faţă unui Brexit fără acord

T.T.
Bănci-Asigurări / 11 iulie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Băncile britanice deţin suficient capital pentru a face faţă simultan unui Brexit fără acord şi unui război comercial global, a anunţat, astăzi, Banca Angliei (BoE), ca parte a evaluării sale bianuale privind riscurile financiare, transmite Reuters.

De asemenea, BoE a confirmat că se va concentra şi mai mult asupra riscurilor, cum ar fi criptomonedele, şocurile legate de lichidităţi şi fondurile care investesc în active nelichide.

"Probabilitatea observată a unui Brexit fără acord a crescut de la începutul anului. Sistemul bancar britanic rămâne suficient de solid pentru a face faţă şocurilor economice şi financiare care ar putea fi asociate cu Brexit", se arată în raportul Comitetului de politică financiară (FPC) al Băncii Angliei. Instituţia avertizează că "stabilitatea financiară nu este acelaşi lucru cu stabilitatea pieţelor. Volatilitatea semnificativă şi modificarea preţurilor activelor sunt de aşteptat în cazul unei ieşiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană".

De asemenea, Banca Angliei atrage atenţia că tensiunile comerciale dintre SUA şi China au sporit riscurile financiare globale, pe fondul creşterii numărului companiilor cu un grad ridicat de îndatorare în Statele Unite, Europa continentală şi în alte regiuni.

FPC şi Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Marea Britanie (FCA) vor analiza dacă fondurilor de investiţii ar trebui să li se ceară să stabilească o perioadă mai lungă de timp pentru retragerea banilor de către investitori, în cazul în care deţin active dificil de vândut, cum ar fi proprietăţile imobiliare.

Banca Angliei va analiza cu atenţie riscurile provocate de activele care sunt folosite pentru a face plăţi în afara sistemului financiar tradiţional.

Săptămâna trecută, Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook precizează că Libra va fi susţinută de active reale, precum depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat că Facebook nu ar trebui să se aştepte ca Libra să beneficieze de aceeaşi lipsă de de reglementare care a permis companiei să obţină o poziţie dominantă în social media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb