Banca Ciprului suspendă "pedepsirea" emitenţilor de cecuri neonorate

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2013

Banca Ciprului suspendă "pedepsirea" emitenţilor de cecuri neonorate

BCE: Ciprioţii sunt mult mai bogaţi decât germanii

Banca centrală a Ciprului a decis, ieri, să suspende temporar trecerea pe "lista neagră" a emitenţilor de cecuri returnate din cauza situaţiei extraordinare din sectorul bancar al ţării, respectiv a restricţiilor impuse tranzacţiilor financiare în urma acordului de salvare.

Măsura de suspendare a înregis-trării se aplică persoanelor care au emis cecuri neonorate în ultimele săptămâni şi va fi menţinută în vigoare până la normalizarea situaţiei din sectorul bancar al Ciprului.

Aliki Stylianou, purtător de cuvânt al Băncii Ciprului, a declarat că instituţia a transmis instrucţiuni privind suspendarea către Registrul Central de Informaţii privind emitenţii de cecuri neonorate. Aliki Stylianou a explicat că măsura, care vrea să-i sprijine pe cei afectaţi de această perioadă dificilă, constă în faptul că niciun emitent de cec neonorat în ultima vreme nu va fi trecut în registru.

Conform instrucţiunilor comune care privesc banca centrală a Ciprului şi Registrul Central de Informaţii, o persoană fizică sau juridică trebuie înregistrată dacă, în ultimele 12 luni, a emis cel puţin trei cecuri neonorate, indiferent de valoarea acestora, ori dacă valoarea totală combinată a unui cec neonorat sau a cecurilor emise depăşeşte 2.000 de euro.

Amintim că, la momentul anunţului acordului de salvare încheiat de Cipru cu zona euro şi FMI, încasarea de cecuri a fost interzisă, exceptând situaţia în care sumele de bani erau depuse în conturile curente şi dacă banii nu proveneau de la "Bank of Cyprus". Ulterior, banca centrală de la Nicosia a autorizat utilizarea cecurilor nominale de până la 9.000 de euro.

Averea medie a unei gospodării din Cipru: 265.000 euro

Cele mai sărace gospodării din zona euro se află în Germania, în vreme ce gospodăriile din Luxemburg şi Cipru sunt cele mai bogate, conform unui studiu al Băncii Centrale Europene (BCE), bazat pe date din anii 2008 -2010, astfel că este posibil ca acestea să nu reflecte situaţia actuală.

Analiza a avut în vedere averile nete ale 62.000 de gospodării din uniunea monetară. Conform studiului, gospodăriile germane au averi medii de circa 50.000 de euro, iar cele din Grecia, de peste 100.000 de euro. În Franţa, această avere atinge aproape 110.000 euro, iar în Spania - 180.700. Cele mai bogate gospodării sunt în Luxemburg - cu o avere medie de 400.000 de euro, urmând cele din Cipru - cu 265.000 euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BCE a indemnat la prudenta in interpretarea rezultatelor studiului care calculeaza bogatia, atentie, a unei gospodarii, si nu a indivizilor. O concluzie ar fi intr-adevar ca nemtii sunt cei mai saraci, insa o mare parte traiesc in chirie, fara a-si cumpara o casa, acesta fiind motivul unui astfel de rezultat. Si mai e si problema datelor colectate pentru perioada 08-10.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb