BANCA EUROPEANĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE : Împrumut de 25 de milioane de euro pentru modernizarea serviciilor de apă din judeţele Dolj şi Gorj

B.D.
Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2019

Împrumut de 25 de milioane de euro pentru modernizarea serviciilor de apă din judeţele Dolj şi Gorj

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro operatorului regional de apă şi canalizare Compania de Apă Oltenia, de această investiţie urmând să beneficieze 400.000 de locuitori din judeţele Dolj şi Gorj, a anunţat banca.

De asemenea, banca oferă asistenţă tehnică operatorului de apă pentru implementarea unui program de management al activelor pe termen lung.

Contractul de împrumut a fost semnat miercuri la Londra de către Susan Goeransson, de la BERD, şi directorul general al companiei de Apă Adriana Câmpeanu, în prezenţa primarului municipiului Craiova, Mihail Genoiu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

BERD cofinanţează, împreună cu Fondul de coeziune al UE, programul regional de investiţii al operatorului de apă, în valoare de 374,62 milioane de euro.

Finanţarea acordată Companiei de Apă Oltenia face parte din Programul de Infrastructură de Apă BERD (EBRD Sustainable Water Infrastructure Facility - "SWIFT"), program care se bazează pe colaborarea pe termen lung cu companiile româneşti din sectorul de apă şi vizează alinierea domeniului la legislaţia, politicile şi practicile UE.

Până în prezent, BERD a finanţat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi în sumă totală de 330 de milioane de euro şi mobilizând peste două miliarde de euro finanţare din fondurile UE pentru infrastructura de apă şi canalizare.

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,3 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb