Banca Mondială taie prognoza de creştere economică a Chinei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2013

Banca Mondială taie prognoza de creştere economică a Chinei

Asia de Est va continua să fie motorul expansiunii globale, în 2013

Banca Mondială (BM) şi-a înrăutăţit prognozele de creştere economică pentru China şi Asia de Est, din cauza preţurilor slabe ale materiilor prime, a încetinirii consumului şi a eforturilor Chinei de a-şi restructura modelul economic bazat pe exporturi.

Conform noilor previziuni, China va înregistra un avans al PIB de 7,5% în acest an, faţă de 8,3%, cât era prognoza lansată de BM în luna aprilie. Pentru anul viitor, estimarea Băncii Mondiale arată o creştere a PIB-ului Chinei de 7,7%, faţă de cea de 8% anunţată în aprilie.

Revizuirea prognozei pentru China a fost determinată de eficienţa redusă a expansiunii creditării în privinţa sprijinirii avansului economic.

Potrivit Băncii Mondiale, creşterea PIB-ului Chinei va accelera la 7,7% în 2014, dar riscurile persistă, mai ales în contextul trecerii de la o economie dependentă de exporturi la una susţinută de cheltuieli interne şi consum.

Instituţia avertizează: "O încetinire mai puternică decât se anticipa a investiţiilor ar putea avea un impact negativ asupra regiunii, mai ales pentru furnizorii de bunuri de capital şi materii prime pentru China".

Banca Mondială mai arată că Asia de Est va continua să fie motorul creşterii economice globale, însă cu un avans de 7,1% anul acesta, faţă de 7,8%, cât preconiza în aprilie.

Raportul băncii evidenţiază problemele din regiunea Asiei de Est, care a adus o contribuţie importantă la dezvoltarea economiei mondiale după criza financiară din 2008. Conform Băncii Mondiale, programele masive de stimulare a economiei, lansate după criză, au ajutat Asia să-şi revină mai rapid decât alte zone ale globului, însă odată cu încheierea acestor investiţii, este de aşteptat ca avansul PIB să încetinească.

Avertismentul Băncii Mondiale vine după ce, săptămâna trecută, Banca Asiatică pentru Dezvoltare a înrăutăţit perspectivele economice ale regiunii şi a evidenţiat necesitatea unor reforme structurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb