Bani pentru combaterea pestei porcine africane

I.GHE.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene #Agricultură / 10 ianuarie 2019

Autorităţile de la Bucureşti au primit a doua tranşă, în valoare de 3,9 milioane de euro, din grantul de 34,28 milioane de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii Europene (UE) pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA).

Informaţia este cuprinsă într-un comunicat de presă emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în care se menţionează că plata a fost efectuată în condiţiile în care Decizia SANTE/ EM/ AH/2018/ASF/RO, de acordare a subvenţiei, permite plata unui avans de până la 50% şi a plăţilor ulterioare".

Potrivit ANSVSA, corespondenţa oficială a Comisiei Europene prevede că următoarea tranşă din avans va fi acordată atunci când situaţia bugetară o va permite: "Plata, într-un timp scurt de la acordarea Deciziei Grant, a 13,9 milioane de euro din avansul de 17 milioa-ne de euro, este o confirmare a faptului că Guvernul României a acţionat şi acţionează pentru combaterea pestei porcine africane în deplină conformitate cu solicitările Comisiei Europene".

Prima tranşă, în valoare de 10 milioa-ne de euro, din grantul acordat de Comisia Europeană pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane, a fost virată Româ-niei în data 13 decembrie 2018.

Prezenţa virusului PPA a fost semnalată în România, pentru prima dată, pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare, însă în acest an virusul s-a extins, iar în prezent evoluează 301 localităţi din 19 judeţe.

Conform celor mai recente date ale ANSVSA, numărul focarelor a ajuns la 1145, dintre care 19 în exploataţii comerciale şi 558 de cazuri la mistreţi.

În total, au fost eliminaţi 364.212 de porci afectaţi de această boală, iar 8.535 de proprietari au fost despăgubiţi până la data de 28 decembrie 2018. Valoarea totală a plăţilor a ajuns la aproape 251,121 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb