BARNA:  Fondul Suveran de Investiţii este un mecanism de furt al banilor publici

L.A.
Politică / 18 martie 2019

Fondul Suveran de Investiţii este un mecanism de furt al banilor publici

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat ieri, că Fondul Suveran de Investiţii reprezintă un mecanism de furt al banilor publici, precizând că nu există niciun criteriu care să justifice funcţionalitatea acestuia. Barna a explicat că acest fond reprezintă o extrapuşculită pentru incapacitatea de guvernare. Liderul PLUS Dacian Cioloş susţine că decizia guvernanţilor este de a pune aceste companii în acel fond pentru ca să nu fie luate de alţii şi să fie distribuite unde vor aceştia, scrie News.ro.

Dan Barna a declarat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că USR va desfiinţa Fondul Suveran de Investiţii după ce va câştiga alegerile.

"Acest fond noi îl considerăm pur şi simplu un mecanism de furt al banilor publici. Nu este niciun dubiu, nu este niciun criteriu care să justifice funcţionalitatea acestui fond. El este gândit că o extrapuşculiţă pentru incapacitatea de guvernare a actualei structuri, că nu putem să o numim Guvern, dacă vrem să vorbim serios. În acest context miza este una foarte clară, că acest fond va fi desfiinţat în momentul în care vom câştiga alegerile, pentru că nu este o variantă corectă", a spus Barna, conform News.ro.

El crede că toate companiile statului trebuie să devină o resursă de dezvoltare, nu un instrument de negociere pentru beneficiile politice ale lui Liviu Dragnea.

"Companiile statului profitabile, Hidroelectrica, de exemplu, şi alte companii trebuie să devină o resursă de dezvoltare pentru statul român, şi nu un instrument de negociere pentru beneficii politice ale lui Liviu Dragnea. Lucrurile sunt foarte clare aici, nu e prea multe de discutat. O listare la Bursă prin care să poată veni fonduri suplimentare în funcţionarea acestor companii şi în cele din urmă în statul român este una dintre variantele care le avem în vedere", a explicat liderul USR.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că acest fond seamănă cu povestea în care Marius Chicoş Rostogan strângea bani de la elevi, spunându-le să îi dea lui ca să nu îi fure alţii.

"După povestea aceea cu Marius Chicoş Rostogan, care aduna banii de la elevii din internat şi spunea puneţi aici, în căciulă, să nu vi-i fure alţii, cam aşa e şi cu asta. Puneţi companiile astea româneşti pe care le-am politizat atât cât mai putut, hai să le punem în fondul ăsta suveran să nu le ia alţii, să putem să le distribuim noi unde vrem. Cam asta e abordarea domnului Vâlcov şi a domnului Dragnea cu acest fond suveran", a afirmat Cioloş, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tovarasii Liviu si Darius si Tovarasa Viorica-Veronca si-au impartit deja cum sa jefuiasca acest "Fond national de Investitii " in proportia 70-20-10% si anumiti politicieni din opzitie nu vor sa inteleaga acest "fenomen natural" pentru conducatorii "Cumei Rosi"!! Vai, vai, vai!!, conducatori ai Opozitiei , cum nu intelegeti!!, Daca a-ti fi la BUTOANE, nu a-ti face altfel!! Cu ce ai pacatuit Tu Romania,, sa ai asa niste conducatori, destepti!! Stiu numai cum sa-si umple buzunarele!!

    Oameni cinstiti din Romania: ne intalnim la Otopeni sau Curtici!! Pt. "Romania o tara ca Afara!!" trenul s-a pierdut de mult. 

    1. Delir verbal fara suport faptic - vezi afirmatia cu procentele inventata de comentator dar prezentata cu tupeu ca ca ceva cert , indiscutabil . Opozitia , in imaturitatea ei (remarcati decenta in exprimare ! )crede ca e normal sa fie contra la absolut orice demers al guvernului , asa ,din principiu , pe urma se mira ca votantii ii considera pricinosi si sterili politic si economic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb