Barurile şi restaurantele, controlate de ANPC

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 6 ianuarie 2009

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor demarează un amplu control la nivel naţional în unităţile de alimentaţie publică, pentru a verifica respectarea prevederilor legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Controlul a început ieri şi va dura maximum două săptămâni, potrivit Biroului de presă al ANPC.

Potrivit OU nr. 5/2008 pentru modificarea Legii nr. 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, începând cu data de 1 ianuarie, fumatul este permis în spaţiile publice închise doar dacă există încăperi special amenajate, prevăzute cu ventilaţie şi care să nu fie spaţii de tranzit sau de acces.

De asemenea, în restaurante şi baruri, spaţiile pentru fumat vor fi de maximum 50 la sută din suprafaţa spaţiului destinat clienţilor şi este obligatorie asigurarea ventilaţiei şi izolarea de spaţiile pentru nefumători.

Legea prevede ca în cazul localurilor cu o suprafaţă mai mică de 100 de metri pătraţi să se opteze pentru funcţionarea fie ca unităţi pentru fumători, fie ca unităţi pentru nefumători, acest lucru fiind făcut cunoscut publicului prin intermediul panourilor de afişare. În cazul în care nu se va respecta legea, inspectorii ANPC vor aplica amenzi cuprinse între 2.500 de lei şi 5.000 de lei.

Tot de la 1 ianuarie, legea interzice comercializarea tutunului în incinta şi în jurul spitalelor şi unităţilor de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior.

Actul normativ mai interzice publicitatea la ţigări în presa scrisă, în sălile de spectacol şi cinematografe, dar şi publicitatea pe suprafeţele interioare şi exterioare ale mijloacelor de transport în comun, precum şi pe cele exterioare ale oricărui mijloc de transport.

Este interzisă, totodată, folosirea mărcilor produselor din tutun pe alte produse decât cele de tutun sau pe servicii care nu au legătură cu comerţul cu produse din tutun, cu excepţia acelor produse necesare fumatului, precum scrumiere, brichete, chibrituri. Nerespectarea prevederilor privind publicitatea produselor din tutun se sancţionează cu amendă contravenţională de la 10.000 de lei la 50.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb