Băsescu anunţă reforme mari în administraţia locală

L.C.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2004

Primarii Alianţei PNL-PD nu vor lucra cu funcţionarii lăsaţi de PSD, consideră primarul general Traian Băsescu, catalogînd pe unii dintre aceştia ca fiind agenţi ai partidului de guvernămînt. "Cine crede că primarii noi vor lucra cu structurile vechi se înşeală", a declarat, ieri, Traian Băsescu. Nemulţumirea liderului PD a pornit de la comportamentul secretarului primăriei sectorului 2, Şutru, care a refuzat să valideze deciziile consiliului local, majoritar al Alianţei. "Acest secretar, numit de PSD, nu este un funcţionar public, ci un lacheu al PSD", l-a catalogat Traian Băsescu.

Mai mult, şeful democraţilor a avertizat că va bloca scurgerea fondurilor din regiile primăriei, care au alimentat în ultimii ani clientela PSD din Bucureşti. "De la RATB, ADP, Administraţia Străzilor se scurg sume uriaşe către consilierii PSD, iar prin noul consiliu voi bloca aceste scurgeri", s-a angajat Băsescu, acuzîndu-l că unul dintre sifonarii banilor publici este primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Răspunzînd la o serie de atacuri din presă, Băsescu a arătat că nu va răspunde propagandei murdare lansate de PSD şi unele ziare. "Ştiu că foştii primari au avut relaţii privilegiate cu unii ziarişti, şi era vorba de bani mulţi, însă primarii noştri nu vor da bani presei pentru astfel de articole", a comentat preşedintele PD apariţia unor articole dure din presă, care criticau activitatea noilor primari.

PD şi-a analizat performanţele electorale

Consiliul Naţional de Conducere al Partidului Democrat a analizat, ieri, performanţele din alegerile locale ale partidului. Democraţii se bucură că au obţinut cel mai mare scor din istoria partidului, însă preşedintele Traian Băsescu a declarat că PD nu şi-a atins obiectivele.

"Noi ne propusesem la alegerile locale un scor minim de 17% şi am adunat doar 15,4%, cu 1,6% mai puţin, a comentat liderul democrat. Acesta a fost şi motivul pentru care Băsescu le-a cerut tuturor liderilor locali să nu plece în vacanţă, ci să încerce să fructifice trendul pozitiv înregistrat de PD, pentru a creşte pînă la 22-25%, în toamnă.

Cinci filiale judeţene au obţinut performanţe sub cele din 2000 (Argeş, Constanţa, Prahova, Neamţ, Vaslui), însă şi-au dat demisia din funcţie doi lideri din Mureş şi Satu Mare, pentru că au obţinut rezultate mai slabe decît media partidului pe ţară.

Băsescu s-a lăudat că are consilieri judeţeni în toate judeţele ţării, fără a mai avea "pete albe" pe harta politică a ţării. În ceea ce priveşte rămînerea lui Emil Boc în funcţia de preşedinte executiv, Traian Băsescu a arătat că poziţia lui Boc nu a fost niciodată mai puternică decît acum, fiind validat de votul direct al populaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb