Băsescu: Este ultimul an în care Guvernul alocă fonduri pentru pagubele produse de inundaţii

(C.D.)
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 iulie 2010

Băsescu: Este ultimul an în care Guvernul alocă fonduri pentru pagubele produse de inundaţii

Preşedintele consideră că fiecare proprietar trebuie să-şi asigure imobilul

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, la Dorohoi, că acesta este ultimul an în care Guvernul se mai implică financiar pentru sprijinirea familiilor ale căror case sunt afectate de inundaţii.

Şeful statului a precizat că fiecare proprietar trebuie să îşi asigure imobilul astfel încât în situaţii de urgenţă să poată fi despăgubit.

Potrivit Agerpres, Traian Băsescu a declarat: "Trebuie să reţinem că este ultimul an când Guvernul se mai implică cu bani. Casele trebuie asigurate. Asta este".

Şeful statului a dat asigurări că se vor distribui materiale de construcţii acolo unde casele trebuie demolate şi vor primi sprijin şi familiile ale căror imobile nu necesită demolarea.

Traian Băsescu a efectuat, ieri, o vizită de o oră în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, ca să vadă modul în care autorităţile locale ges­tionează efectele inundaţiilor.

Preşedintele, nemulţumit de lipsa de reacţie a autorităţilor

Preşedintele şi-a manifestat nemulţumirea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor locale din judeţul Botoşani în urma inundaţiilor de săptămâna trecută.

Şeful statului i-a solicitat minis­trului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, să detaşeze un general pentru coordonarea misiunilor în municipiul Dorohoi.

Traian Băsescu a declarat: "În faza iniţială nu mi-a plăcut lipsa de reacţie. Acum se pare că lucrurile s-au îmbunătăţit. În acelaşi timp vă pot spune că după ce am plecat de aici i-am cerut ministrului de Interne să detaşeze aici un general pentru coordonarea lucrurilor în Dorohoi".

Coordonatorul acţiunilor de îndepărtare a efectelor inundaţiilor a fost numit generalul de brigadă Vasile Şomlea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Emil Boc: Începem să distribuim primele materiale de construcţii pentru refacerea caselor

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că primele materiale de construcţii pentru refacerea caselor distruse la inundaţii vor fi disponibilizate începând de astăzi.

Emil Boc a explicat: "Deja mâine (n.r. - astăzi) de la rezerva de stat disponibilizăm, pentru un număr de case, materiale necesare pentru reconstrucţie. Materialele vor pleca la Suceava, unde autorităţile locale aşteaptă deja această intervenţie pragmatică a statului, pentru a putea reporni reconstrucţia caselor, acolo unde se poate face acest lucru, unde nu există pericolul inundaţiilor în perioada următoare".

Reconstrucţia cu sprijin de la Guvern va viza în primul rând casele complet distruse, iar apoi cele ale căror structuri de rezistenţă au fost afectate grav, după care vor fi reparate locuinţele uşor avariate.

Boc a menţionat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va aviza necesarul de materiale de construcţii.

Prefecturile, solicitate să inventarieze pagubele până pe 15 iulie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca până pe 15 iulie prefecţii să inventarieze pagubele provocate de inundaţii, iar Secretariatul General al Guvernului să trimită la Comisia Europeană documentaţia preliminară pentru accesarea de către România a Fondului de Solidaritate.

Premierul Emil Boc a menţionat că în perioada imediat următoare reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii şi autorităţile locale evaluează pagubele.

Suma totală maximă pe care ţara noastră o poate primi de la Uniunea Europeană este de 75 de milioane de euro, pentru reducerea efectelor inundaţiilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mda, cica Basescu a facut o excursie in Moldova ca sa vada cum se rezolva acolo problemele. Si ca nu a fost multumit. Dar ca in urma vizitei sale de lucru, au inceput sa se indrepte lucrurile. Mare om Basescu asta!

    Nici Ceausescu nu era atat de maret. 

    Insa nu este corect titlul. Probabil va fi ultimul an sub domnia lui Basescu cand se vor aloca bani in scopul amintit. Dupa Basescu vor veni alti monarhi republicani care vor face si ei vizite de imagine, vor aloca si ei fonduri, fiindca si ei vor avea nevoie de voturile proshtilor. 

    Este vina exclusiv a guvernantilor, atat a Executivului cat si a Parlamentului. Daca rezolvau odata problema asigurarilor locuintelor atunci nu ar mai fi fost lumea atat de nenorocita din cauza inundatiilor. Eu unul am facut si la casa si bine-nteles la masina, ba chiar la masina am luat ultimul lucru scos de catre asiguratorul meu, ASIROM, si anume [pachetul de RCA cu CASCO. O treaba super in caz ca sunt lovit de catre un alt autovehicul. Nu mai am bataie de cap, toata reparatia o face ASIROM, ulterior acesta isi va lua banii de celalalt asigurator, al vinovatului.

    1. Eu unul oricum sunt clientul fidel al ASIROM si chiar am luat acest pachet de RCA + CASCO. Bine ca s-au gandit la varianta asta pt ca era de-a dreptul frustrant sa incepi sa alergi pe la nu stiu ce alte companii sa-ti repari masina.

    Asigurarea locuintelor este inca optionala, RCA-ul este obligatoriu iar cel mai bun mi se pare ASIROM-ul pt acest RCA deoarece a scos un pachet extrem de atractiv compus din RCA si CASCO, la un pret foarte bun. Astfel, ASIROM, imi repara masina daca am fost lovit de altul si eu nu trebuie sa ma mai alerg dupa service sau pe la asiguratorul celalalt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb