Băsescu knows best

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2012

Băsescu knows best

A vorbit Băsescu.

Prima oară, după o tăcere adâncă.

Mă aşteptam să-şi anunţe demisia.

Băsescu nu demisionează.

Da, eu sunt dintre aceia care susţin că Referendumul nu a fost decât o speculaţie politică asupra prăbuşirii de popularitate a preşedintelui.

Speculaţie însoţită de propaganda jegoasă, primitivă, plină de minciuni, stimulând ura, pe fondul nemulţumirii populare.

Susţin că USL a confiscat nemulţumirea populară, în propriul beneficiu politic, fără nicio intenţie să ne amelioreze viaţa: singurul său scop - preluarea completă a puterii, controlul absolut asupra instituţiilor statului.

Da, susţin că impunerea Referendumului nu a respectat regulile democraţiei.

Da, susţin că "alternativa" Antonescu este o mizerie.

Nu ţin la Băsescu, dar resping minciuna.

Minciuna, propaganda, ura.

Speculativ cum a fost, Referendumul, însă, a avut loc.

Cum - necum, Băsescu s-a întors la Cotroceni.

Ce se întâmplă acum?

Continuăm netulburaţi?!

Frate, păi a avut loc un Referendum!

Nu ne putem preface că nu s-a petrecut, Referendumul a fost bătut cu ciocanul într-o realitate în care, acum, trăim.

Circa jumătate din electorat a votat demiterea lui Băsescu.

Avem cuiul ăsta bătut în noi.

Dacă înainte de Referendum, în faţa manifestaţiilor antiprezidenţiale, era valid argumentul alegerilor din 2009, acum el nu mai poate fi invocat.

Cu ce drept moral, Băsescu mai poate vorbi naţiunii?

Ce legitimitate mai are preşedintele?

Cine îl ascultă?

Cei care n-au venit la Referendum?

Şi ceilalţi, ceilalţi ce gândesc?

Or fi fost manipulaţi, or fi fost victimele minciunilor şi ale propagandei - nene!, oricum vor fi fost, sunt cetăţeni şi şi-au exprimat voinţa, nu ştii tu mai bine ca ei, nu tu poţi vota în locul a şapte milioane de cetăţeni, nu le poţi spune "Ascultaţi-mă pe mine, că ştiu mai bine!"

Ce ştii tu mai bine?!

În primul său discurs de după întoarcerea la Cotroceni, Băsescu ne-a spus că ştie mai bine cu Europa şi cu euro.

"Devine o prioritate îndeplinirea condiţiilor intrării în zona Euro", a spus Băsescu.

Serios?!

De unde ştii?

Păi, ştiu de mult, de prin anul 1999.

Aha!

Ştiţi, domnule preşedinte, între timp au trecut vreo treisprezece ani...

Şi?

A fost o criză în America...

Şi?

A intrat şi Europa...

Şi?

Zona Euro e pe butuci...

Şi?

OK, voiam să spun că situaţia comunităţii monetare europene de acum nu mai seamănă cu cea de acum treisprezece ani şi că nu există nici un om care să ştie, astăzi, dacă mai este bine să aderăm la ea sau dacă nu este mai bine să fugim de ea scăpărându-ne călcâiele; voiam să spun că intrarea noastră în Zona Euro este un subiect de Referendum, un Referendum nespeculativ, un Referendum absolut natural, pentru că schimbarea monedei naţionale nu este o decizie pe care sunteţi îndrituit să o luaţi dumneavoastră, de capul dumneavoastră.

Dar, bine, dacă nu înţelegeţi, domnule preşedinte, atunci trebuie să vă informez că, recent a avut loc şi un Referendum şi că peste şapte milioane de cetăţeni v-au votat demiterea, adică, cu tot respectul, vă întreb, mă înţelegeţi?...

Băsescu pare să-şi fi asumat o misiune:

"După opt ani de experienţă, consider că Uniunea Europeană nu are şanse de supravieţuire decât printr-un proces accelerat de integrare. Niciun stat membru, fie că este Grecia, Portugalia, România, Franţa sau Germania, nu va rezista globalizării decât prin integrare. Drumul unei mai puternice integrări este soluţia".

Băsescu vrea să salveze Europa.

Raţionamentul poate fi urmărit lesne: un bau-bau numit "globalizare" pune Europa în pericol să cadă pe locul al treilea în lume, iar Româ-nia face parte din Europa şi vom cădea odată cu ea, pe locul al treilea în lume, aşa că, dacă îi salvăm Europei locul întâi în lume, atunci şi Româ-nia va fi pe locul întâi în lume.

Domnule preşedinte, cu respect vă atrag atenţia că, în calitate de cetăţean de rând al României, cu drept de vot oarecare, nu prea mă interesează locurile din lume, ci irigaţiile noastre.

Mă interesează să muncesc şi să fiu răsplătit pe măsură, când munca mea este folositoare, mă interesează să nu fiu furat de autorităţile statului prin legi şi interpretarea lor ostilă, mă interesează să fiu judecat drept şi să fiu apărat de cel rău.

Altfel, mă cam doare-n şpiţ pe ce loc ne aflăm noi în lume, pe ce loc e Europa sau Planeta Pământ, în Univers.

N-aveţi decât să vă asumaţi dumneavoastră, domnule preşedinte, misiunea salvării Europei, dar nu ca preşedinte, ci ca persoană particulară, că tocmai a avut loc un Referendum - ştiţi?, vreo şapte milioane v-au cerut să plecaţi...

Am o sugestie: daţi-vă demisia şi angajaţi-vă cardinal la Papa Benedict, că el vrea un Guvern Mondial.

Aţi putea fi folositor.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. make....iarasi va trebui sa te dezamagesc, dar nu am motive sa te injur nici de data asta!!....din pacate, presedintele tau nu a facut ieri decat sa arate ce inseamna coabitare in viziunea sa, democratica si europeana dealtfel si sa arate ca nu a inteles nimic din referendum!!...macar in 2009 a mimat ceva, marturisind ca a inteles ca 5 milioane de romanasi nu l-au vrut si ca se va schimba (cum anume, s-a vazut)!! ieri nu a facut decat sa declare iarasi razboi!!....si noi sa fim victimele directe!!....nu politicienii!!

    1. va prefaceti ca nu intelegeti ca de data aceasta basescu nu s-a adresat nici guvernului nici celor 7,4 milioane de antibasisti. Recunosc , pentru prima data s-a comportat ca un presedinte si a incercat sa "vopseasca gardul"pentru cei de afara.Ce voiati, sa planga in batista?!Sa-si ceara scuze ca un grup de derbedei s-au jucat de-a democratia si pe fondul unor nemultumiri au atras mase in acest joc pervers!? Basescu e asa cum l-ati stiut si l-ati votat, acum purtati-l in carca pana va cocosati. Make , si eu vreau salariul pe care-l merit dar nu sunt atat de prost sa-l cer de la presedinte.Hai sa nu ne dam dupa cires ca nu de acolo ne vin drepturile.Din nefericire tara este neguvernabila, parlamentarii sunt in campanie electorala iar institutiile statului.....

      Asa ca, lasati-o mai moale cu 7,4 milioane de votanti intr-un referendum lovit de nulitate din prima zi, pentru ca acestia se vor intoarce "ca la Ploiesti" si o sa fie mari surprize.Romanul nu merge la drum cu invinsii.

      P.S.Se pregatea o "mare"demostratie anti-basescu pe 31 august. De ce nu s-a mai tinut?! De teama ca strigau "jos" altcuiva?  

      Make vrea o regula si sa fie respectata, acolo unde n-au prea fost reguli si care au fost, s-au desfiintat. Dupa reguli, Basescu ar fi trebuit sa-si anunte demisia, imediat ce a invins in razboiul politic. Putea sa nu-si dea demisia imediat, doar sa o anunte, pentru data de 9 noiembrie, ca sa stea la conducere in perioada electoralelor sincronizate, pentru parlament si presedintie. Make are dreptate, asta ar fi fost cel mai aproape de o regula a demiocratiei.

      MINTI CU NERUSINARE ,SECU L-A VOTAT PE NESIMTIT ,FURAND CU BAKONSKI SI CU OPRIS .PTR.DN.MAKE :referendum ptr.intrarea in EURO .DAR DACA NU V-A FI CVORUM SI BASE CU EURO V-A MANIPULA IAR ?

      draga Dorin,

      maestrul Make a sintetizat intr-o fraza ce isi doreste the people de la seful consiliului de administratiei al Romania S.A. " Mă interesează să muncesc şi să fiu răsplătit pe măsură, când munca mea este folositoare, mă interesează să nu fiu furat de autorităţile statului prin legi şi interpretarea lor ostilă, mă interesează să fiu judecat drept şi să fiu apărat de cel rău." Spune-mi te rog cu ce te deranjeaza presedintele capitan :-) Egal ce raspuns imi oferi you'll be always in my heart. 

      draga virgil.....daca sentimentul in cauza il ai indiferent de raspunsul meu, voi face economie de cuvinte stiind ca inima ta cea primitoare ma va accepta oricum!! :))).....cat despre make si solicitarile lui normale, probabil le face avand in vedere situatia din ultimii 8 ani si dezamagirii ca toate aceste deziderate nu s-au indeplinit!!...cine a condus Romania SA in perioada asta cu mana forte, se stie!

      acelasi lucru il pot spune si despre tine, ca esti dragut chiar si daca scriu mai putin, insa nu vei avea aceasi buna dispozitie fara tiradele mele:-) Mana forte relativ la cine? spune-mi ce ai fi facut altfel decat Sinatra:-) Ai o personalitate care cu siguranta poti sa o etalezi pe galantarul opiniilor domnului Make.

      Basescu + Voiculescu + Geoana + Iliescu + Tariceanu + Hunor

      pentru ca presedintele capitan nu aduce pe ecranele marilor publicatii financiare deloc PLUS valoare. Si cred ca acesta este motivul pentru care ne indeamna si pe noi sa fim competitivi si sa stam pe puntea de comanda a globalizarii. Si dumnealui cam stie despre ce este vorba, nu ca mine Danger Mouse care m-as fi ascuns intr-un ungher ascuns si nu as fi iesit pana nu auzeam strigatul muezinului bucuros ca poate sa emita in eter stirile de la ora shinshi.

    Make, nu te-am crezut, dar esti tare!

    Pe multi, printre care ma numar si eu, ne infurie incapatanarea lui Basescu de a hotari in numele nostru aderarea la zona Euro si formarea Uniunii Statelor Europene, in timp ce multe tari se gandesc serios sa paraseasca UE.

    Dar, pe de alta parte, observand comportamentul USL-istilor in scurta perioada de cand sunt la putere, nu pot decat sa multumesc Cerului ca facem parte din UE. 

    1. O integrare mai strinsa?

      Adica, USL sau echivalentul sau, sa dea o lovitura de stat (sau echivalentul sau), la nivelul Europei, nu la nivelul Romaniei. 

      Povesti de adormit copiii sau, poate, autosugestie, automanipulare! Nu vor sa faca parte din Uniunea Europeana natiuni, "natiuni" nu populatii! Daca o populatie nu are un frate mai mare care sa mai "tina ochii pe ea" se intimpla ca ceea ce s-a realizat cu eforturi mari intr-o anume perioada de timp, industrie agricultura, arta, educatie,etc., etc., sa fie irosit de catre o banda de idioti nativ care conduc! Banda uriasa este clica securisto-comunista condusa in prezent de tiganul idiot si criminal iliescu ion ilici! Toate "javrele", dar absolut toate, fac parte din aceasta clica indiferent ca se numesc basinescu, cacarau, plagiponta, felix, patriciu dinu, sovintu, etc. Daca ar disparea UE de unde si-ar mai cistiga pensiile si salariile pentru "nemunca" acesti paraziti? Sa nu se creada cumva ca ma refer la nemernicii de calibru cu cei mentionati! Este vorba de uriasul aparat birocratic al bugetarilor, de "afaceristii" care ar muri de foame daca nu ar exista contractele cu statul, de pensionarii cu pensii nesimtite sau mici obtinuteca pe un fel de "cumparare a tacerii" Pe linga avantajele vizibile ale aderarii se afla si activitatile bandei privind contrabanda si traficul de persoane, de unde desperarea lor ca nu sunt integrati spatiului Schengen!

      Cele intimplate in ultima perioada sunt de mare folos, contribuind la demascarea unor anume aspecte sau persoane privind lupta de cadre, interna, a clicii. Putea justitia sa stea in umbra daca un reprezentant caracteristic, judecatorul predescu (fara majuscule) imbecil nativ, iar acum si senil, nu ar fi iesit la inaintare ca paduchele in frunte?

      Neocomunism inseamna aceeasi dictatura dar cu o alta fata. Or, asta avem acum - dictatura lui Basescu prin intermediul controlului unor institutii fundamentale - serviciile, justitia, o mare parte a presei si pana acum cateva luni toate ministerele. In alta ordine de idei - ce manifestare mai pura a democratiei poate exista decat sa aduci o problema importanta in fata poporului pentru a decide liber si ce poate fi mai anti-democratic sa impiedici decizia libera a unui popor prin introducerea restrictiilor gen cvorum si a interventiei straine (manata de interese proprii, evident, care numai de bine pentru romani nu sunt) in acest proces?

      Ai un limbaj perfect pentru un sustinator al Dictatorului. Cine se asemenea se aduna. Sunteti superficiali in gandire, plini de ura si primitivi in vorba si atitudine. Hai noroc!

      Cu dictatura cam bati campii, dar nu esti vinovat, ai luat lectii de la Gadea.

      Singura ta vina este ca n-ai discernamant, iti iei profesori handicapati. 

      Parasirea zonei euro si destramarea UE? vorbesti niste prostii de ingheata apele!! Asta nu va fi!! iar daca a fi, destramarea UE inseamna al III-lea razboi mondial.Se creeaza un vid de putere in care cade o lume intreaga de 10 miliarde de respiratori!!

      Pe ce te bazezi?

    scopul a fost sa confiste ambasadorii romaniei in nume propriu care sa l salveze in ochii strainatatii in momentul in care v a ajunge un simplu puscarias ca nastase

    De acord cu cele scrise. Personajul asta nu reuseste sa inteleaga democratia. A crescut sub dictatura si acum o promoveaza pentru ca atat a inteles el. Nu a inteles ca este un presedinte fals (l-a furat pe Geoana la voturi, a fost rejectat la referendum de populatie), deci nu a inteles ca nu este dorit de romani dar continua sa hotarasca pentru si in numele poporului, nu a inteles ca democratie nu inseamna institutii care executa comenzi politice. Dupa ce a "salvat" Romania ingropand-o in datorii si in institutii controlate vrea acum sa salveze Europa. Nu a inteles ca nu avem economie care sa suporte o moneda unica, aceeasi moneda cu Germania, adica competitie directa cu Germania fara parghia devalorizarii monedei, fara parghia taxelor vamale (la care am renuntat deja), practic fara nicio protectie serioasa a unei economii jumulite de straini (Petrom, banci etc) si de clicile politice autohtone (in care dominanta acum este cea basesciana - Udrea, Videanu, Mircea B., Falca etc)? Omul asta ne crede in continuare un popor de prosti pe care il poate scuipa in fata oricand doreste. Ar trebui dus la un control psihiatric si internat.

    1. Raspuns pt 5 Corect. Adevar graiesti Tache! Sunt absolut de acord cu tine si cu articolul lui Make!

    Felicitari pentru articol! Mi-a placut teribil. V

    1. Articol ca de obicei. Pasionat. In trepte ce cresc in inaltime. Si cireasa de pe tort.Recomandarea ca Basescu sa devina cardinal ..catolic..!? Al Papei Benedict. Partizan al unui Guvern Mondial..! Un hohot de ras mai dihai decat in cazul unei comedii bune poate starni aceasta propunere nastrusnica facuta unui individ care n-are nici un dumnezeu.. Sau poate are. Maria sa banul. Ca vechi carpetar ce este,Basescu vrea sa agoniseasca mai mult. Putere si bani. ! in ce-i priveste pe usl-istii secondati de unpr-istii dlui Oprea sa lasam ca cei 7,5milioane de alegatori ce au cerut demisia lui Basescu sa decida pe 9 decembrie.a.c. Posibil ca bustenii ,asa ii numim pe guvernantii de tranzitie ,sa piarda ,simultan cu suspendatul ,totul.Mai sunt 75 de zile pana atunci. Sa asteptam .

    De ce credeti ca acest referendum este mai important decat cel prin care aproape 80% dintre votanti au cerut parlament unicameral cu 300 de parlamentari?

    ... parca Presedintele nu prea are atributii, dupa interpretarea constitutiei de catre cei 7,4 mil. votanti  

    ... sau ne-am amintit ca are ...  

    Suntem in UE, intr-o uniune de state, am semnat un contract la aderare si trebuie sa-l respectam, cu atat mai mult cu cat fara banii de la UE si FMI nu suntem in stare sa ne descurcam ...  

    Daca dvs. ca si alti clar-vazatori de la carma USL sau din spatele acestei "monstruoase coalitii" doriti sa schimbam directia de la Vest la Est ar trebui sa organizati un referendum si sa intrebati clar poporul ce vrea ... nu sa tot inventati motive de suspendare a presedintelui, caci pana la urma adevarul tot iese la iveala si "cine seamana vant culege furtuna" ... 

    Nu va mai ascundeti dupa cuvinte ... suntem inca in Europa si daca n-am fi romani probabil ca ne-ar pasa si de felul in care merge Europa ... dar pentru ca suntem romani, adica vrem sa moara si capra vecinului, sa mai smecherim una-alta si nu prea avem viziune ... nici nu suntem in stare sa-i apreciem pe cei care au ceva de spus... si daca tu semnezi MAKE, am sa semnez si eu DONE 

    1. De ce trebuie sa cred ca Referendumul celalalt nu ar fi important?

      Am zis undeva asta? 

      Este un inteles implicit al acestui articol? 

      Nu pricep. 

      Ce e cu atributiile presedintelui? 

      Nici asta nu pricep. 

      Vreau sa schimb cirma? 

      Stau rau cu priceputul - articolul parca spune ca "Da, sustin ca impunerea Referendumului nu a respectat regulile democratiei". 

      Deci? 

      Ma ascund dupa cuvinte? 

      Stimate domn, va rog ca, mai intii, sa invatati cititul si abia dupa aceea sa trecem la cursurile despre "viziune".

      Pina atunci, semnati cum vreti, puteti sa o faceti si cu o cruciulita. 

      Draga Make,

      cand eu iti spun sa facem o taxa pe comentariu nu ma asculti. E foarte folositoare pentru ca ajuta colegii nostri comentaci sa fie dibaci in ale mestesugului vorbelor, invatand talcul cuvintelor redate cat si al celor care nu au un fundament pe care pot fi sprijinite. Vreau doar sa adaug ca doar un caracter nu poate fi considerat ca fiind valabil d.p.d.v al certificarii autenticitatii documentului si ar trebui sa aiba cel putin trei conform unei hotarari a unei curti superioare de justitie. Cum face Dorin de exemplu cand prinde 3 Smiley sau Pupici pe comentariul sau. In rest putem scrie o carte despre articolul tau de azi. Daca as putea sa adaug un subtitlu as folosi drept Motto pe Tina a lui Gimnastu SIMPLY THE BEST. Cei sugubati insa ar putea adauga inca un A acolo unde Hagi era la nationala.  

      Hey, hi, hello!

      Virgly the Best(ea), Dorin, B.G.(C.A. member)&comp. greetings from Medias International Film Festival, de unde intervin in pauza dintre filme, scuze daca nu voi putea raspunde. 

      Multumim fain de mesaj si sa ne faci te rog o descriere de la eveniment cand te intorci. HAVE FUN!

      Stimate Dle MAKE,

      Avem o problema: 

      - dumneata (ce pari a gandi in numele a 7,4 mil. votanti) vrei sa fii tulburat; ai luat deja o decizie; e personala deci nu o poti impune celorlalti 7,399999 mil.romani 

      - eu nu vreau sa fiu tulburata de rationamente impiedicate;  

      Eu cred ca daca avem o decizie a CCR in ce priveste suspendarea presedintelui, nu prea mai avem de ce ne tulbura pe tema asta; 

      se pot scrie "articole" pe infinitele teme neexplorate inca ...  

      ... manipularea prin omisiune este o metoda admisa si prea des utilizata(din pacate), asta nu inseamna ca o si acceptam toti; 

      Vad ca va puneti intrebari de genul: "Cu ce drept moral se mai adreseaza Basescu natiunii?" pai cu dreptul pe care i-l confera atributiile de presedinte al tuturor romanilor nu numai al celor 7,4 mil; cred ca-i corect sau n-o fi?! ...Nu are sens sa va analizez intreg articolul pentru ca sufera de logica; 

      Dle MAKE, daca pe mata te intereseaza numai irigatiile, de ce nu-l intrebi pe ministrul PC al agriculturii care-i treaba cu ele? Probabil pentru ca stii ca nu vei primi nici un raspuns satisfacator ... 

      Va intreb Dle MAKE, in speranta ca nu sunteti un cetatean turmentat, Romania asta a noastra unde sunteti un oarecare votant ca si altii, pe ce continent s-o afla ea? Nu cumva in Europa? sau noi traim deja izolati si rupti de intreaga planetuta? Atunci la ce bun ambasadori? La ce bun a mai organizat MAE intalnirea"traditionala" cu ambasadorii nostri de aiurea? Aoleu si de ce s-o fi tinut la Cotroceni?! MISTAKE, draga MAKE ... daca pe tine te doare-n spitz de restul lumii ... vezi tu, noi in lumea asta traim ... dar daca tu vrei sa traiesti pe alta lume ... liber ... bye

      Sint tulburat, este adevarat, dar nu pentru ca as fi luat vreo decizie sa fiu tulburat, ci pentru ca oricit m-as stradui, nu va pot urmari.

      Eu nu vorbesc de suspendare, ci de demisie, dar... 

      Gata, ma dau batut.

      N-aveti vreo ruda mai pe intelesul meu? 

      ... probabil greu de gasit una pe intelesul dvs., dle MAKE ... caci predestinat va semnati asa;

      La ce bun sa mai vorbiti acum de demisie?! Ca sa fie mai pe intelesul dvs.; 

      Chiar a secat izvorul inspiratiei dvs. jurnalistice?! Ia incercati sa vorbiti despre ce-a facut bun guvernul Ponta de 4 luni ? Auch! nu prea aveti ce scrie?! chiar va cred ...

      Da' despre activitatea laborioasa a Dlui Liviu Dragnea - ca tot e subiectul zilei... n-ati vrea sa va dati cu parerea?! Auch ... sensibil subiectul, nu?! A naibii jurnalistica asta ... 

    Draga Make,

    In prima parte a articolului sustii ca referendumul nu a fost decat o speculatie a nemultumirii populare insotita de o propaganda jegoasa a USL plina de ura si minciuni, cu unicul scop de a incaleca institutiile statului si de a obtine astfel puterea absoluta.  

    Deci, un act profund nedemocratic, reprobabil, care nu ar fi trebuit sa se intample. Apoi, dintr-o data iti insusesti rezultatele acestuia, ca fiind demne de luat in seama ! 

    Insa, fiind un fapt profund imoral si cu rezultate absolut incerte (vezi prezenta la urne de 250% !?!), cum poate fi luat in consideratie?!? 

    Nemultumirea fata de "Regimul Basescu" este alimentata de foarte multi dintre cei care au facut parte din acesta! PNL si PDL impreuna cu PC au guvernat o buna bucata de timp impreuna. Apoi, tot sub presedintia lui Basescu, PDL-ul a fost dat afara de la guvernare, iar PNL si PC au guvernat cu sprijinul parlamentar al PSD. Dupa alegerile din 2008 Boc a fost numit premier al unui guvern PDL-PSD care a guvernat aproape un an. In plina criza mondiala Basescu, intr-un gest de bravada pe care el l-a vrut eroic, stiind ca i se sfarseste cariera politica, a luat asupra sa masurile drastice de austeritate care i-au atras valul de nemultumiri pe care se bazeaza demersul USL.

    In concluzie, actiunea USL- ului este cu mult mai abjecta ! Nu inteleg, deci, cum te poti baza pe rezultatele unei astfel de actiuni ca sa emiti judecati si sentinte definitive?!? 

    1. Tot Basescu l-a numit premier pe Ponta, ca si pe Tariceanu, "Dictatorul" fiind suspendat de cei pe care i-a numit !

      Stimate Buimac, apreciez in mod deosebit observatiile dumneavoastra, sint dintre cele care ma solicita realmente si nu stiu daca reusesc intotdeauna sa fac fata.

      In cazul Referendumului, judec ca si cind instalatorul ar fi fost electrocutat, din cauza ca o mina criminala a insurubat sigurantele; nu il poti readuce la viata, desurubindu-le, din nou. 

      USL a adus nemultumitii impreuna; astazi, ei nu mai sint "indivizi" nemultumiti, ci o masa de cetateni structurata de o vointa comuna - plecarea acestui presedinte. 

      Din aceasta cauza, Basescu nu mai are legitimitate. 

      A insista sa-si continue mandatul, in aceste conditii, inseamna sa silueasca vointa populara, frizind dictatura - de aceasta data realmente, iar nu ca in diatribele sarmanului domn Gadea. 

      Viata nu e dreapta, timpul trece, ne aflam intr-un alt moment, trebuie inventat un alt presedinte. 

      Va contrazic intr-o singura privinta: nemultumirea populara este autentica, justificata. 

      Contibutia USL consta in transformarea nemultumirii in ura, desi, intradevar, nu putem ignora ca a participat la "regimul Basescu".

      Dar, asta e deja, istorie. 

      Oare ce este un referendum invalidat in afara de un superscump si ultraprecis sondaj de opinie ? Hollande e la 44% dupa 4 luni ei ... numai bun de suspendat . Cum isi permite sa se adreseze poporului francez care ii este impotriva ? Vai de voi ...

      Domnu' Gamma, alegerile sint la fel, dar n-am auzit niciodata sa fie ales un presedinte, prin sondaj de opinie.

      Daca vreti, insa, hai sa facem ca in antichitate: sa se ia la bataie Basescu cu Antonescu si care ramine in picioare, sa devina presedinte.

      Este chiar mai ieftin decit un sondaj, ba facem si un ban din biletele vindute. 

      ca as vrea sa se faca alegeri dupa sondaje de opinie ? Tocmai am aratat ridicolul acestui lucru pe care USL l-a incercat in vara asta . Din fericire a functionat sistemul de protectie prin cvorum , caci daca Basescu ar fi incalcat GRAV constitutia altfel ar fi stat situatia prezentei la vot si a pozitiei adoptate de UE .

    Make,

    daca dupa ideile tale s-ar ghida si BURSA ne bate Dumnezeu . Nu cu bata,ci cu comunismele tale!! hai sa a-i aducempe chinezi si sa facem capitalismul cu ei, Make. Ei au oligarhi comunisto-capitalisti gata facuti, nu mai trebuie sa-i imbogatim si sa le punem miliarde in mana la securistii nostri si ei tot vopsiti in capitalisti.N-ai fost tu cumva vreun sefut prin miniserul comertului exterior ceusist cumva? Ca prea le stii cum devine cu globalizarea si cu papa de la Roma!! 

    1. Nu.

    Mai baieti,

    make este MARE de tot!! Are niste idei grozave!! Haideti , uniti-va toti in jurul lui ,semnati o petitie pe online sau mai bine strageti un milion de semnaturi pentru iesirea Romanie din UE si din NATO si gata. Ati creeat Romania libera si Independenta! Dupa acee vedeti voi ce va mai iesi!! va voi privi si admira de la distanta, pentru ca voi fi in lata tara. 

    Dumnezeu sa va ajute!! sau sa va intunece mintile si mai tare!! 

    Traiasca Romania!!Traiasca USL !! 

    (Inca nu am spus groparul Romaniei. O s-o spuneti voi peste vreo 2- 3 ani, daca tot asa merg lucrurile , ideile si ...faptele. Si o s-o spuneti cu atat convingere incat veti si crede ca ati spus-o din totdeuna asa)

    Traisca marele nostru conducator ION ILICI ILIESCU!! 

    1. Onorabile anonim, daca ai fi ceva mai atent la ceea ce se petrece in Europa, atunci ai sesiza ca Europa este cea care iese din Europa si.ca noi vrem sa intram in Zona Euro, tocmai cind unii isi pun problema ori sa iasa, ori sa-i dea afara pe altii.

      Prin urmare, daca esti hotarit sa pleci, ceea ce n-as vrea, te sfatuiesc sa te duci fie in Finlanda, fie in Grecia, dar tot atit de bine poti alege oricare din cele 17 tari membre, pentru ca ai mari sanse sa pici in una care invidiaza Romania, urmindu-i modelul, in scurt timp dupa sosirea ta acolo.

      Nu mai bine scutesti un drum? 

      Super raspuns. Ai grija ce faci cu doamna Placinta . Ar fi trebuit sa folosesti ghilimele. caci si PDL a iesit din dansa cum Europa o face cu propria-i persoana. Relativ la feelings, ca suntem sau nu in EUR in pozitie de winner sau looser o decide pana la urma tot competitivitatea economiei(de astazi va dudui dumneaei economia , caci se pare ca exceptia care confirma regula din proverbul cu caii si cu cainii s-a adeverit. De asemenea un alt proverb extrem de actual si anume cine plateste are dreptul sa aleaga muzica pe care se canta este si mai sugestiv. Datorita expunerii pe East Europe amicii nostri din centura de crestere a Dunarii cum frumos relateaza letopiseturile vremurilor noastre si activelor lor au primit de la doamna care ne pune in garda( cei care ne pun zgarda nu trebuie sa traverseze oceanul, ajunge o plimbare cu plata in josul raului:-)) cate o voce in consiliul care spune cat, cum si pana cand avem voie sa ne tinem respiratia. "Laut „Presse“-Informati onen soll beim IWF eine „zentral- und osteuropäische Stimmrechtsgruppe“ gegründet werden. Das Abkommen wird am heutigen Mittwoch im Beisein von Bundespräsident Heinz Fischer unterzeichnet. Es werden die meisten Notenbankchefs und Finanzminister der beteiligten Staaten teilnehmen. Neben Österreich handelt es sich dabei um Slowenien, die Slowakei, Tschechien, Türkei, Ungarn, Kosovo – und Weißrussland.

      Die acht Länder verfügen zusammen über so viele Stimmrechte, dass sie künftig mit einem Delegierten im IWF-Exekutivdirektorium vertreten sein werden. Dieses besteht aus 24 Direktoren". In principiu este vorba despre cele 8 tari care vor fi reprezentate pentru a-si spune doleantele. Noi nu ne gasim printre ele. Sa fie aceasta un avantaj ca in viata sau ca in tenis? 

      Destul cu regulile acestei democratii care nu exista. "Demosul"roman umilit si infometat a fost tarat in drumul spre U.E. si NATO.de aceasta blestemata clasa politica .Masa de manevra , care pentru 10lei vcoteaza azi cu unul maine cu altul.Am intrat in U.E. in genunchi si nea'Gheorghe isi sapa porumbul cu sapa cu coada de lemn.Am facut temenele la toti "licuricii" pentru a intra in NATO si bietii "voluntari" au platit spagi grase la acesti generali mitingisti pentru a se intoarce acasa in patru scanduri.Da, intr-o democratie niciunul nu se imbogatea din politica.Da, intr-o democratie unul suspect de disparitia flotei nu era presedinte!Da, intr-o democratie nu erau votati puscariasii! Da, intr-o democratie, o protopopilcarita care si-a adus "nepoata" sa voteze in parlament nu era trimisa sa ne reprezinte in Europa! Intr-o democratie unul care a fost dovedit de doua comisii (din trei)ca a plagiat disparea din politica.Intr-o democratie cel mai mare chiulangiu din parlament nu era propulsat in presedintele senatului ca sa poata "interima" pe la Cotroceni.Despre ce democratie vorbim cand in Parlament sunt aceleasi fetze dar cu alte neveste, isi schimba amantele intre ei ca la Crucea de piatra.Nu ma intereseaza ce se petrece in dormitorul nimanui dar, putina decenta cand esti reprezentantul ales "democratic" nu strica.Acum, cel mai mare rau ce ni se poate intampla este intrarea in Zona Euro, dar in mod democratic o sa fim tarati si vorba lui Mke :am belit-o!

      Make, ai retinut ce am scris catva timp in urma :"pupat toti in piata endependentei"! Asta se va intampla tot in numele DEMOCRATIEI!  

    Logica autorului porneste de la o premisa gresita , aceea ca jumatate din electorat a votat pentru. Trebuie demonstrat ca jumatate de electorat a votat si mai trebuie demonstrat ca a votul a fost impotriva. In primul rand am convingerea ca nu s-a prezentat la vot jumatate din electorat!

    1. Am scris "circa jumatate"; mai incolo, i-am nedreptatit pe partizanii demiterii, scriind "sapte milioane".

      Asta se cheama "aproximatie chinezeasca", pentru ca ei nu spun niciodata sase-sapte persoane, ci sase-opt persoane. 

      Facind aritmetica, ati pierdut subiectul: votul la un astfel de Referendum, difera radical de cel de la alegeri - la alegeri sint numai voturi "pentru", in timp ce la Referendum sint si " contra".

      Sapte milioane jumate contra nu le poti trece cu vederea, in Romania, decit intr-o dictatura, chiar daca ele n-ar reprezenta jumatatea electoratului. 

      Terminati cu aceste cifre de votanti! De votul multiplu nu ati auzit? De mortii care au votat nu cunoasteti nimic? De cei plecati din tara si care aflati pe liste si "au votat"fara sa se prezinte nu ati aflat nimic?Ce se intampla,au reusit sa ne spele creierele la toti !!!!?

      Uneori si eu sint furios, dar mi se face frica de cit potential de violenta acumulez si caut sa ma linistesc.

    Domnule Make, a fost un referendum in 2012, da, iar rezultatele lui se aplica intocmai. Am mai avut unul in 2009 pe care parlamentul (nu Parlamentul, nu merita inca aceasta consideratie) il ignora linistit. Vad ca si dvs la fel, n-aveti nici o problema ca rezultatele referendumului din 2009 NU se aplica.

    Aveti insa o problema acum cu cei 7,5mil pt. ca probabil au aceeasi opinie ca si dvs, nu pt. ca v-ar pasa cine stie ce de parerea lor, pt ca altfel ati fi vorbit la fel si de 2009... va lasati condus de aceeasi antipatie organica fata de Basescu si ii judecati stramb fiecare actiune si declaratie. Ca sa va mai detensionati un pic, probabil. 

    Nu Basescu a scazut pensiile, e o obsesie nationala pentru ca e mult mai simplu sa-ti directionezi nemultumirile si frustrarile catre o persoana antipatica decat sa judeci o situatie complexa la care au contribuit multi. Si PDL-ul, si PNL-ul si mai ales PSD-ul... 

    Acum rastalmaciti ce a zis si ni-l prezentati ca autointitulat salvator al Europei... El spune ca doar o Europa unita va conta ca o mare putere si e de bun simt sa intelegi asta.  

    Va intrebati ce legitimitate are. A alegerilor, evident. Cine are legitimitate, Ponta si Antonescu si Fenechiu si Voiculescu ? Sau dumneata domnule Make ? Nu, in continuare tot Basescu e cel mai legitim sa vorbeasca despre drumul Romaniei. Asta nu inseamna ca e singurul de ascultat si de urmat. Sau ca nu ar putea exista variante mai bune, cum ar fi demisia lui mai spre sfarsitul anului. Dar chiar sunt convins ca el se afla intr-o pozitie in care sa poata lua o decizie bine fundamentata spre deosebire de multi altii si am incredere in aceasta decizie oricare ar fi ea. 

    In cei aflati acum putere NU pot sa am incredere. Lasand-ul la o parte pe Voiculescu care este binecunoscut si dovedit colaborationist, ceilalti noi (Ponta, Antonescu, Corlateanu) nu pot inspira incredere cu astfel de actiuni inapoiate, veleitare, infantile. Nu intru in amanunte, dar intre nelegitimitatea celor de la putere manevrati de dubiosi cu interese personale si legitimitatea alterata de refendum a lui Basescu, o accept si o urmez pe cea din urma fara rezerve si indoieli.

    1. nu este nimic fals in acest lucru draga Bogdan "Acum rastalmaciti ce a zis si ni-l prezentati ca autointitulat salvator al Europei... " Ce spune acum domnule Presedinte ca trebuie sa fim uniti a spus-o si in primavara la Bruxelles, insa domnia sa in raspuns a dat un termen de 10 ani in care acest proces va fi pus in aplicare. Criza datoriilor suverane si nu a monedei Euro, cum spunea prietenul Norbert Walter Dumnezeu sa-l odihneasca , este ceea ce avem noi nevoie sa rezolvam. Celelalte persoane publice pe care dumneata draga Bogdan le redai anumite atribute poate ar fi frumos sa nu le enumeram in revista d-lui Make pentru ca ne face din nou sa ne gandim ca trebuie sa mergem la scoala de forta in loc de biblioteca pentru a ne sustine o parere. Ia te rog exemplu de la Dorin care aproape imi vine sa plang de grija lui cand trebuie sa se scuze in fata lui domnul Make ca in articolul sau zilnic nu prea poate sa-l suduie "make....iarasi va trebui sa te dezamagesc, dar nu am motive sa te injur nici de data asta!!....". Banuiesc ca acest lucru ne poate ajuta foarte mult sa vedem mai clar si mai cuprinzator piata opiniilor. O zi buna :-)

      Va inselati, organele imi produc diabet, iar nu antipatie pentru Basescu, ba, chiar, Basescu face bancuri bune, intre care cel mai mult mi-a placut ala cu prostul care, cind ii arati luna, se uita la deget.

      Il citez mereu, cind cititorii nu se refera la articol, ci se iau de mine. 

      Chestia cu Referendumul din 2009 nu ma prea pasioneaza, pentru mai multe motive: 1. nu pricep la ce foloseste reducerea numarului de parlamentari; 2. nu stiu care ar fi trebuit sa fie pasii aplicarii si in ce timing - cine stie?, poate ca n-a fost incalcata vreo regula, n-am habar; 3. subiectul perioadei este Referendumul asta, nu celalalt. 

      Nu-i rastalmacesc spusele: omul a zis de curind ca se afla printre intemeietorii ideii de State Unite ale Europei, care nu conteaza ca eu consider ca este o idee prosteasca, ci conteaza ca nu ne consulta si ca o promoveaza fara mandat popular, asezindu-ne in fata faptului implinit. 

      Desigur, exista o diferenta intre dumneavoastra si mine, pentru ca, fiind ziarist, sint dator sa nu ma incred orbeste, in nimeni. 

      Daca as face-o, atunci n-as mai fi ziarist, ci propagandist.

      Va urez sa nu fiti dezamagit si sa vi se implineasca dorintele. 

    Make sa incepem cu Adam si Eva.

    1.Are Presedintele pacate are sa impuna azvarlirea peste bord? Rog raspuns scurt de tip DA/NU. 

    2. Daca Parlamentul a fortat nota - lovitura parlamentara de tip puci - este normal, ca sa nu scriu democratic, sa incurajezi derapajele asta? Rog raspuns scurt DA/NU. 

    3.Isteria este fara margini. Nu are stanga si nici dreapta isteria si pe unii ii duce direct la ospiciu- vezi CA. Ne transformam in isterici sau mai bine gandim cel putin in timpul liber, daca la serviciu sau cand scriem nu se poate? Rog raspuns scurt DA/NU 

    4. Invalidarea s-a facut in lipsa cvorumului. Trebuie sa schimb regula acum? Rog raspuns scurt DA/NU 

    5. Cei care au votat cu DA pentru demitere - cei pe care i-am vazut venind la vot intr-o sectie din Bucuresti unde am fost observator - erau in marea lor majoritate batrani , peste 60 de ani- pe acestia sa imi bazez decizia de demitere? Decizie bazata numai pe informatia cantitativa - nici aceea suficienta - fara sa tin cont de informatia calitativa? Make rog raspuns scurt DA/NU - mai ales ca am pretentii de la Dvs. 

    6. Democratia inseamna si respectare legilor, inseamna si lipsirea de isterizari nationale, inseamna si gandirea lucida/rationala. Ne lasam dusi, pentru ca asa vrem, de curentul social media??? Rog raspuns scurt DA/NU. 

    Absolut nimeni nu a impiedicat participarea la vot si votarea cu DA, dar se pare ca cei care au incercat sa isi traga turta pe partea lor din acest referemdum au fortat: 

    - legea 

    - democratia 

    - bunul simt 

    - nervii celor mai tacuti si mai ponderati 

    AU FRAUDAT. Astept numarea fraudarilor si pedepsirea lor asa cum am asteptat-o si in alegerile anterioare si/sau referendum-urile vechi. 

    Ceea ce faceti acum este sa continuati o isterie! 

    Sunteti, sper, deplin responsabil de ceea ce doriti si incercati sa faceti. 

    Nu neg ca un discurs al Presedintelui poate sa fie mai bun sau mai rau, dar aceasta este problema sau mergem la pacatul de la inceputul problemei. 

    Este evident ca in alte numeroase tari democratice Presedintele isi poate pierde sustinerea, dar asta nu inseamna sa il decapitam sau sa facem un puci. Acesta isi continua mandatul si doar sa ii cerem sa pastreze echilibrul intre fortele politice asa cum ele rezulta din noua structura a localelor. 

    inchei cu rugamintea ROG NU MAI ATATI FOCUL - nu este util pentru ca, din nefericire, asa cum se vede cu ochiul liber, USL-ul nu este in stare sa guverneze mai bine si FORTEAZA la NESFARSIT LEGEA.  

    de aceea USL a primit "picioare in fund" - scuze pentru limbaj. dar nu am gasit alte cuvinte mai potrivite - de la lumea civilizata din UE si USA. 

    Desigur a fost aplaudat si incurajat de RUSIA, deci ca sa rezum, pe cine reprezentati Dvs: partea occidentala sau cea orientala??? Rog raspuns scurt DA/NU. 

    Multumesc pentru timpul acordat si sper sa primesc un raspuns cat de curand posibil. 

    Cu ganduri bune! 

    1. Desi cunosc faptul ca solicitarea unui raspuns din doua posibile, nu este acceptabila intr-un dialog complex, incerc, totusi, sa raspund Da/Nu, dar nu inteleg intotdeauna intrebarea:

      1. Nu; 

      2. Nu (adica nu este normal sa incurajez astfel de derapaje); 

      3. Nu e bine sa ne isterizam (raspund la ce am inteles ca intrebati); 

      4. Acum pot sa o schimb, in Parlament, dupa decizia Curtii si intoarcerea lui Basescu la Cotroceni; inainte, nu (vedeti?, nu se poate raspunde, fara precizari); 

      5. Da ( ce intelegeti din raspunsul monosilabic?; trebuie sa precizez cit de cit: votul nu are virsta, sex, rasa, etnie sau convingeri religioase - este vot, pur si simplu); 

      6. Nu (adica nu ne luam dupa media, decit cit media ne influenteaza votul, dar ne luam dupa vot). 

      Da, au fortat: legea, democratia, bunul simt, nervii celor mai tacuti si mai ponderati. 

      Nu doresc si nu fac nimic altceva decit sa imi exprim opinia - da, cred ca e permis, conform legii. 

      De acord, nu se face puci cind presedintele isi pierde popularitatea. 

      Opiniile mele nu se ghideaza dupa ceea ce este sau nu util, in raport cu USL - nu fac propapaganda politica. 

      Occident/Orient? 

      M a aflu la Medias, la un Festival international de film care semnaleaza ca, in afara de influenta bizantina, am suportat, egal si influenta imperiala austro-ungara. 

      Am sa va raspund simplu, desi nu cu Da/Nu: sint roman. 

      Iertati-ma daca n-am priceput bine tot ceea ce m-ati intrebat.

      Stimate domn EU,

      permiteti-mi scurt sa intervin in numele domnului Make care astazi se afla la Consiliul Cultural al Europei de la Medias si care s-a scuzat intr-una din postarile domniei sale pentru eventuala intarziere a comentariilor. Probabil ca pe mine deja ma cunoasteti, numele meu este Buffon si va rog sa nu ma confundati cu Jean Luigi. Deci pe scurt Buffon. Virgil Bestea Buffon. Din acest considerent sper a nu va supara pe cel care aduce un pic de veselie la orice curte respectabila. Ideea dvs. de a raspunde prin DA sau NU la intrebarile dvs. s-ar putea sa imputeze din caracterul impartial al domniei sale nu fiind altceva decat o parte a unei piese de teatru in care cineva este supus la un interogatoriu. Am toata admiratia pentru dvs. de a fi fost in calitate de observator la referendum, caci prin aceasta se vede ca va pasa de tara dumneavoastra si va taiati din timpul dumneavoastra liber pentru a putea respira aerul libertatii. Asa cum frumos scrieti "Ne transformam in isterici sau mai bine gandim cel putin in timpul liber, daca la serviciu sau cand scriem nu se poate? Rog raspuns scurt DA/NU" utilizam prea putin din timpul nostru , fie el liber sau profesional pentru a gandi. Am spus si eu intr-una din epistolele mele de comentac. A raspunde insa prin DA si NU ar insemna ca trecerea la un nivel superior si anume la a REFLECTA asupra ceea ce am gandit nu s-ar putea realiza. Ma scuzati de interventie, insa m-ati emotionat cu patima dumneavoastra cu care cu adevarat suferiti pentru ca Romania nu poate avea suficienti oameni ca dumneavoastra. O seara frumoasa la fel ca poezia inimii dumneavoastra asternuta pe o coala de ganduri electronice... 

      tace mache cu nerusinare ca basache....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb