Băsescu, la bilanţul MAI: "Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie"

Tudor Dumitru
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2011

Băsescu, la bilanţul MAI: "Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie"

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, ieri, în cadrul bilanţului Ministerului Ad­ministraţiei şi Internelor (MAI), o evaluare "om la om" în structurile ministerului, în contextul noii restructurări anunţate de minis­trul de resort Traian Igaş.

Şeful statului a susţinut că, până în prezent, reforma MAI a însemnat doar "învârtirea unor căsuţe" în organigrama instituţiei, ceea ce a reprezentat doar "o păcăleală" pentru polticieni şi pentru opinia publică.

"Nu mă va impresiona deloc dacă domnul ministru Igaş vine în CSAT cu un nou rând de pătrăţele altfel aşezate, voi aprecia dacă vine cu un sistem de selectare a oamenilor care mai pot rămâne în minister", a spus preşedintele, citat de Mediafax.

Preşedintele a cerut o reformă profundă a MAI, minister despre care a spus că nu este de nivelul unui stat european.

"Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie, fie că vorbim de ceea ce am văzut anul trecut la Piteşti, cu permisele auto, zilele aces­tea prin frontiere", a spus Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele a cerut să se treacă "imediat" la evaluarea cadrelor de conducere de la nivel central şi local din structurile minis­terului. "Orice numire cu sprijin politic la nivelul inspectoratelor judeţene nu face decât să vă decredibilizeze", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a subliniat faptul că sunt zone ale ţării în care Poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată: "Luând harta se vede de la mare distanţă unde Poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată. Vreau să pulverizaţi grupurile de crimă organizată de la nivel judeţean şi de la nivel naţional, dacă există. Vreau să ştiu că aţi demontat toate aceste grupări ale ticăloşiei şi vreau să contribuiţi la a se afla către ce zone se duce protecţia acestor grupuri".

Nu în ultimul rând, preşedintele s-a referit şi la sindicate. Acesta a sus­ţinut că începe să se practice "o abordare de tip târg", care trebuie să înceteze.

La finalul declaraţiilor sale, Băses­cu le-a cerut celor prezenţi să nu aplaude: "Vă rog să nu aplaudaţi, nu aveţi de ce!".

Igaş anunţă reforma MAI

Ministrul de resort Traian Igaş a anunţat, ieri, că MAI a intrat într-un proces de reorganizare, în care vor fi evaluate toate structurile şi armele din subordine. Igaş a precizat că nu a fost stabilit un termen limită în acest sens, dar a afirmat că speră ca mai toate aspectele să fie clarificate până la jumătatea anului. Referitor la DGIPI, Igaş a menţionat că intenţionează să organizeze această structură pe principii de calitate şi nu de cantitate. De asemenea, ministrul a mai spus că fiecare inspectorat judeţean în parte va fi verificat. Premierul Emil Boc a precizat că aşteaptă de la Traian Igaş un plan de restructurare a ministerului şi a subliniat că dacă va fi nevoie, atunci va interveni peste propunerea pe care acesta o va face.

Blejnar: Ponta mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei şi tot el poate spune mai multe despre "rege"

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, ieri, ca răspuns la acuzaţiile privind implicarea sa în corupţia din vămi, că preşedintele PSD, Victor Ponta, i-ar "pune în cârcă" şi uciderea Elodiei şi a indicat în glumă că ea ar putea fi şi "regele". Sorin Blejnar a declarat: "Dacă este să răspund acuzelor domnului Ponta, eu i-aş spune că principalul meu obiectiv în perioada următoare este să implementez declaraţia unică, să asigur o corectă colectare a impozitelor şi taxelor. Dacă ar fi să răspund tuturor acuzelor de acest gen, probabil domnul Ponta, ca fost procuror, ar crede că am omorât-o şi pe Elodia. Mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei". Întrebat cine este "regele" din dosarul privind corupţia din vămi, Blejnar a indicat, râzând, tot către Elodia, susţinând că Ponta poate oferi mai multe informaţii în acest sens. (F.A.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb