BĂSESCU: "Pe această polarizare extraordinară, PMP a reuşit să se consolideze ca partid care trece pragul"

J.P.
Politică / 27 septembrie 2020

"Pe această polarizare extraordinară, PMP a reuşit să se consolideze ca partid care trece pragul"

Partidul Mişcarea Populară a reuşit, la aceste alegeri, să se consolideze ca partid care trece pragul, a declarat duminică Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, conform Agerpres.

"În ce ne priveşte, la fel de serios vă spun că este un semn bun. Pe această polarizare extraordinară, PMP a reuşit să se consolideze ca partid care trece pragul. Nu ştiu dacă va rămâne 7,2%, foarte probabil între 19,00 şi 21,00 a venit electorat al USR-ului, ceea ce foarte probabil va ajusta din acest 7,2%, dar este bine", a precizat Băsescu, la sediul PMP.

El a adăugat că şi-ar fi dorit mai mult, dar este mulţumit că nu a ajuns ca "partidul lui Tăriceanu sau al lui Ponta".

"Ne-am fi dorit mai mult, dar suntem mulţumiţi că nu am ajuns ca partidul lui Tăriceanu, la 1,5%, sau al lui Ponta, la 1%. Deci dintre partidele mici am devenit cel mai mare partid", a comentat Băsescu.

Fostul preşedinte a adăugat că importanţa PMP se va vedea în special la Consiliul General, în contextul în care PNL are "doar 17%", lucru care ar trebui "să-i îngrijoreze".

"Am avut o contribuţie relativ importantă pentru un partid mic la aceste alegeri şi vom fi importanţi mai ales în Consiliul General. Mai ales după ce Orban internalizează că are doar 17% la Consiliul General şi poate o să constate că o să dea o bătălie cu USR-ul. Oricum e bine că a plecat doamna de la Voluntari şi câţi bani a dat săraca! Cu 17% nu prea câştigi când PSD-ul are 34%, USR-ul tot 34%, vom vedea până la final. Sper ca PSD-ul să fie al doilea şi USR-ul primul. Dar cert este că PNL-ul este abia al treilea, cu sub 20%, ceea ce ar trebui să-i îngrijoreze. Să zică bogdaproste că a luat Blaga PDL-ul şi i l-a dus acolo de a făcut 17%, că altfel era el în locul nostru şi noi în locul lui la procente", a arătat fostul preşedinte.

În context, Băsescu l-a felicitat pe Nicuşor Dan pentru victorie, dar i-a cerut să retragă, în noua sa calitate, cele "400 de procese" pe care le-a intentat Primăriei Capitalei.

"Vreau să-l felicit pe Nicuşor Dan, este noul primar general al Capitalei. (...). Acum sper totuşi că Nicuşor Dan nu va intra în Primăria Capitalei şi nu-şi va prelua mandatul până nu retrage toate cele 400 de procese împotriva Primăriei Capitalei. Şi mai are de plătit şi nişte daune la procese", a afirmat Băsescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nea' Petroave, se parte ca de la atata bautura, nu mai esti constient ca ai devenit doar un "Cadavru politic", bun de pus in formol!

    traditional aseara era "facut" si sa aiba putina rabdare sa vedem ce va face in decembrie...Nu cred ca va trece pragul, se va impiedica de el...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb