BCE a alocat băncilor lichidităţi de 50 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2011

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a anunţat, săptămâna trecută, că instituţia pe care o conduce reia achiziţiile de obligaţiuni emise de statele din zona euro.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a anunţat, săptămâna trecută, că instituţia pe care o conduce reia achiziţiile de obligaţiuni emise de statele din zona euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) a oferit lichidităţi de 49,752 miliarde euro (70,08 miliarde dolari), pentru o perioadă de şase luni, unui număr de 114 bănci comerciale care au solicitat aceste fonduri. Cifra se înscrie în aşteptările pieţei.

Ca urmare a injecţiilor de lichidităţi efectuate de BCE, rata dobânzii Euribor pe trei luni a scăzut la 1,545%, de la 1,555% în zua anterioară.

Cererea de lichidităţi, care a fost echivalentă cu suma oferită, a fost mare din cauză că ne afăm într-o perioadă de turbulenţe financiare, în care băncile preferă să apeleze la BCE, decât la piaţa interbancară.

Săptămâna trecută, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a anunţat că banca va împrumuta băncile din zona euro cu fondurile de care aces-tea au nevoie, pe termen de şase luni, şi va extinde măsurile de sprijinire a lichidităţii până la sfârşitul anului.

Italia a vândut obligaţiuni de 6,5 miliarde euro

Trezoreria italiană a reuşit, ieri, să vândă obligaţiuni de 6,5 miliarde euro, cu maturitatea la un an, dobânzile înregistrând o scădere semnificativă după ce Banca Centrală Europeană a anunţat că va achiziţiona obligaţiuni de pe piaţa secundară.

Randamentul pentru obligaţiunile italiene pe 12 luni a scăzut la 2,959%, în condiţiile în care la precedenta emisiune, organizată în iulie, era de 3,67%. Cererea a fost de 1,94 ori mai mare decât oferta. La licitaţia anterioară, cererea a depăşit oferta de 1,55 ori.

Analiştii spun că rezultatul licitaţiei de ieri confirmă că cererea pentru titlurile Italiei este, în continuare, sănătoasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb