BCE a lăsat nemodificate dobânzile

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 iulie 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, aşa cum se aşteptau analiştii, şi a reiterat că va continua să facă achiziţii de active la ritmul actual de 30 de miliarde de euro pe lună până în septembrie, transmit Bloomberg, Reuters şi Wall Street Journal (WSJ).

Începând din octombrie, BCE va reduce ritmul achiziţiei de active la 15 miliarde de euro, urmând să oprească acest proces la sfârşitul anului.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituţia precizează că, la şedinţa de ieri, Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%, potrivit Agerpres.

De asemenea, Banca Centrală Europeană a indicat că se aşteaptă ca nivelul record scăzut al ratelor dobânzilor să se menţină "cel puţin până în vara anului viitor".

În condiţiile în care rata şomajului în zona euro este în scădere şi inflaţia în creştere, luna trecută Consiliul guvernatorilor a decis că va continua să facă achiziţii de active la ritmul actual de 30 de miliarde de euro pe lună până la finele lunii septembrie 2018, apoi, în funcţie de datele viitoare care vor confirma prognoza de inflaţie pe termen mediu, ritmul lunar al achiziţiilor de active va fi redus la 15 miliarde euro până la finele lunii decembrie 2018 şi ulterior vor înceta.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat, ieri, că incertitudinile privind perspectiva inflaţiei în zona euro "se îndepărtează" după ani de creştere lentă a preţurilor, dar cel mai "proeminent" risc îl reprezintă protecţionismul global, conform Financial Times (FT).

BCE arată că "efectele directe" ale tarifelor vamale impuse de SUA au fost "limitate" în cazul Uniunii Europene, dar "cu siguranţă un război comercial, unde se anunţă tarife vamale şi apoi represalii, va crea un climat în întregime diferit".

Oficialul băncii centrale a reafirmat progresele înregistrate în ceea ce priveşte inflaţia. BCE vrea să menţină creşterea preţurilor aproape de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.

În iunie, rata anuală a inflaţiei în zona euro a atins ţinta stabilită de Banca Centrală Europeană, arată o estimare preliminară publicată recent de Oficiul european de statistică (Eurostat). Rata anuală a inflaţiei în zona euro a accelerat la 2% în iunie, de la 1,9% în mai, în linie cu estimările analiştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb