BCR face precizări despre impozitul pe profit

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 august 2017

BCR face precizări despre impozitul pe profit

Banca Comercială Română (BCR) a transmis precizări referitoare la articolul "27 de bănci - nu profit, nu impozit", publicat în ediţia ziarului BURSA din data de 10.08.2017, pe care le redăm în integralitate:

"În cei 10 ani de la privatizare, BCR a înregistrat un profit cumulat de 3,9 miliarde de lei şi a plătit 4 miliarde lei statului român în taxe şi impozite.

Cea mai mare parte dintre aceste impozite au fost achitate, deci, în perioada crizei. Am respectat strict şi cu responsabilitate standardele fiscale, precum şi cele mai bune practici din domeniu.

Prin urmare, afirmaţia că BCR nu a plătit niciun impozit pe profit între 2011 şi 2016 rămâne profund incorectă. În acest interval, BCR a plătit anticipat către bugetul de stat 161 milioane lei reprezentând impozit pe profit, în conformitate cu prevederile Codului fiscal. BCR a plătit anticipat impozit pe profit în fiecare dintre ultimii doi ani".

Precizările ziarului BURSA

Menţionăm că legea fiscală obligă băncile să plătească impozit anticipat. Codul Fiscal arată, la Art.41 (4): "Instituţiile de credit - persoane juridice române şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit - persoane juridice străine - au obligaţia de a declara şi plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial".

Experţii fiscali din domeniu şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe consultaţi de ziarul BURSA ne-au explicat că, la finalul anului, se face regularizarea impozitului pe profit, moment în care sunt deduse pierderile din anii anteriori.

De aici rezultă situaţia ilustrată în tabel, unde, la rubrica "Impozit pe profit", în ultimii şase ani este trecută cifra 0.

Faptul că BCR a plătit anticipat impozit pe profit nu infirmă cifrele din tabel, între care, la rubrica "Impozit pe profit", este trecută cifra 0.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Trimite bilanturile sa te credem.

    Povesti de Creanga poate sa scrie oricine. 

    1. Daca nu ar fi fost privatizata BCR ar fi obtinut un profit urias si ar fi platit romanilor un impozit pe profit pe masura. Restul este GARGARA. Ce ati spune despre o nationalizare a bancii? Vom reusi sa facem o comparatie cum ar arata impozitul pe profit inainte si dupa.

    Cat din aceasta suma reprezinta impozit pe profit?

    Pt salarii toti angajatori platesc. 

    Mesaje de genul asta ma duc departe cu gandul - acum vreo 10 ani, cand Dinu Patriciu se lauda ca el e cel mai mare contribuabil roman, la bugetul de stat.

    In fapt, Patriciu nu dadea mai nimic la buget, desi era un foarte prosper om de afaceri.  

    Ce facea Patriciu ? Facea bani de pe urma fiscalitatii.  

    Mai exact, noi mergeam aa ne umplem rezervorul, platind o suma importanta ca si accize. Accize datorate, fireste, statului roman.  

    Rimpetrolul domnului Patriciu incasa aceste accize, le pastra un timp (primimd dobanzi....iar pe vremea respectiva dobanzile chiar insemnau ceva), iar apoi vira accizele catre stat.  

    Si uite asa, Patriciu facea bani si de pe urma accizelor.  

    Fireste, Petromidia avea an de an pierderi. Si nu platea nimic statului.  

    Revenind la BCR. Ce taxe plateste ?  

    Pe profit ?  

    Sau impizite locale si contributii pentru salariati ?

    1. Pe profit e zero.

    Pe ansamblu la sfârșit de an după bilant,ai mai plătit ceva impozit pe profit??De pomana de 16 milioane euro pe care ai dat-o pe 1(unu)euro lui Pogonaru sub forma de credite neperformante la Cemacom si Ambient ce zici??De vânzările de miliarde de euro la prețuri simbolice(5-9%)sub forma de credite neperformante cu afectarea bilantului ce zici??

    Daca ISARESCU pleaca din BNR,,,,,atunci vom afla mizeriile facute de BCR...

    (mesaj trimis în data de 11.08.2017, ora 08:42)

    Nu stiu ce e neclar. 

    Ai o pierdere, un credit prost in speta, il treci la pierdere cu valoarea lui. 

    Dca poti il vanzi cu cat poti ca sa-ti vezi de treaba inainte. 

    De ce sa nu punctezi decat 30% din un produs pagubos ? 

    De ce sa nu poti sa-l vinzi in piata ? 

    Vrem piata libera, sau ce vrem de fapt, ?

    1. 2.1. (mesaj trimis in data de 11.08.2017, ora 08:57)

      Nu ai inteles nimic!!!

      2.2. (mesaj trimis in data de 11.08.2017, ora 09:16)

       

      - vinzi in piata, nu la "prieteni" sau "afiliati"

      2.3. (mesaj trimis in data de 11.08.2017, ora 09:36)

       

      Daca faci treaba asta imediat ce ai intrat in criza si l-ai declarat neperformant, este ok.  

      daca insa stai cu ele in bilant si le vinzi cu 20% catre grupul din care faci parte exact candtrendul imobiliarelor o ia iarasi in sus, esti evazionist 

      In ambele cazuri, am putea sa luam in calcul dreptul unui stat de a penaliza o categorie de companii careia i-a oferit direct si indirect diverse monopoluri, pentru prostie....

      Inteleg doar de ce spui, dar nu si ce spui, cu atit mai putin cu cit esti gresit informat.

      Ăsta e doar parțial adevărat. Nu poți vinde un credit cu garanții reale de 120 % cum practicau băncile unui terț cu 9-11 % din valoare ( de regulă un vehicul financiar tot din cadrul grupului ) dar cu sediul intr-un paradis fiscal din afara României pentru ca apoi sa acoperi pierderea cu provizioane generând o pierdere de 89-91 % din valoarea creditului cu care să compensezi eventualul profit cu această pierdere. Apoi mai e un semn de întrebare cu durata acestei pierderi de peste 6 ani , după așa o perioadă lungă actionariatul ar pune întrebări și s-ar restrânge activitatea, eventual închideri de sucursale, restructurare de personal etc. Dar nimic din toate astea, ceea ce înseamnă întoarcerea profitului exportat sub formă de capital social de la așa zișii acționari pentru acoperirea pierderilor fără plata taxelor.

    (mesaj trimis în data de 11.08.2017, ora 05:28)

    Tot zero este.

    3. (mesaj trimis în data de 11.08.2017, ora 09:43)

    Înainte de criza unii se revoltau de profiturile băncilor "cu vagoanele". Pentru perioada crizei se revolta ca tot bancile n-au profit. Asta e , nu seamănă piața financiară cu graficele liniare de la " planul cincinal" !

    (mesaj trimis în data de 11.08.2017, ora 11:03)

    Prea stimati cititori care plangeti de mila bancilor si a tuturor celor cu bani foarte multi. 

    De unde au bancile banii aia? De la cei imprumutati pe car eii exploateaza cat pot mai bine, Rata mea in CHF este tripla. Banii aia banca imi spune ca nu poate face profit. Eu ca cetatean al acestei tari careia ii platesc impozit din tot ce castig nu mai am dreptul la proprietate si viata proprie? Daca nu stiu sa faca profit sa inchida acele filiale care lucreaza in scop umanitar. Saracii de ei! Eu am platit la timp acele rate crescute ca multi altii ca mine. Daca bancile au fost tepuite de anumiti oameni cu sume mari, atunci sa se indrepte catre cei care nu le-au platit nu sa se planga la noi cat de greu le e lor. Nu le-ar fi rusine. Au triplat rata si tot ei tipa. Daca pun bani la banca platesc in plus. Nu imi explicati matematic. Daca fac operatiuni bancare platesc. Ma mir ca nu se taie bilete de intrare in filiala.

    1. 4.1. (mesaj trimis in data de 11.08.2017, ora 12:39)

       

      Nu le dati idei...

    Deci e clar. BCR sunt o gasca de hoti. Aaa, la fel ca mai toate firmele inteligente care stiu sa isi optimizeze impozitele in mod legal sau ocolind legea. Intr-o tara in care multe alte legi nu sunt respectate, bancile de ce ar proceda altfel?

    Când este vorba sa piarda statul, adica când este vorba despre evaziune fiscala si evitarea impunerii in Romania, statul face gura, dar când alte legi a caror respectare ar trebui sa fie garantata de catre stat, acelasi stat nu mai zice nimic.

    Foarte rau ca este furat statul, dar nu prea imi place ca doar când statul este pagubas sare in sus si presa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb