Be Igloo: Elena Udrea manipulează piaţa imobiliară

F. A.
Companii #Imobiliare / 18 martie 2011

"Declaraţia doamnei ministru Elena Udrea legată de evoluţia preţurilor locuinţelor din Bucureşti ca urmare a lansării proiectului din Ghencea este cel puţin hazardată, neavând legătură cu realitatea.

Proiectul din Ghencea, prin care Guvernul încearcă să construiască cele 10.000 de locuinţe nu se adresează pieţei libere, ci unui segment de clienţi limitat, respectiv angajaţilor din MAPN, SIE, SRI etc.

Astfel, nu există nicio legătură între preţurile care vor fi practicate în acest ansamblu şi cele care se formează liber pe piaţă şi care sunt stabilite de dezvoltatori şi proprietarii de locuinţe în funcţie de costurile de construcţie.

În plus, programul ANL este unul social, prin care se urmăreşte sprijinirea tinerilor la achiziţia unei locuinţe tocmai prin preţuri mai mici decât cele din piaţă, din acest motiv aceste complexuri construite prin acest program nu pot fi un reper pe piaţa imobiliară. În esenţă, ceea ce spune doamna minstru este că apartamentele construite de ANL şi subvenţionate de guvern din bani publici ar trebui să influenţeze preţul de pe piaţa liberă, stabilit de dezvoltatori în funcţie de costurile de construcţie şi de raportul cerere-ofertă. Considerăm că preocuparea principală a unui membru al guvernului este să gândească măsuri de stimulare a creşterii economice, nu să dea declaraţii hazardate care să manipuleze piaţa, în detrimentul celor care plătesc taxe.

În concluzie, considerăm că declaraţia doamnei ministru nu este decât o încercare voalată de influenţare a pieţei, fără legătură cu principiile economice de bază existente în orice ţară şi cu scopul unui guvern de a asigura condiţii egale pe piaţă atât jucătorilor privaţi, cât şi celor publici", se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de către Nimrod Zvik, managing partner Be Igloo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb